„Dalijimasis yra neatsiejama artėjančių gražiausių metų švenčių dalis. Galvojant, kaip atsidėkoti dosniausiems mūsų organizacijai rėmėjams, gimė idėja nustebinti juos rankų darbo dovana. Taip jau dešimtmetį nuo lapkričio galo iki gruodžio pabaigos mano namų virtuvėje orkaitė dirba visu pajėgumu, o aš dar karštus keksus su dėkingumu vežu į skirtingas mūsų šalies įmones dovanodama jų darbuotojams dėmesį ir saldžios pertraukos akimirkas. Būtinai karštus, nes tas momentas, kai paėmę į rankas šiltą keksą žmonės nušvinta, man yra tikrosios Kalėdos. Jų nuostaba, emocijos yra didžiausias „ačiū“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė.

R. Dičpetrienės teigimu, darbas virtuvėje jai yra kaip meditacija. Čia ji atsipalaiduoja ir mėgsta eksperimentuoti, tačiau keksas yra vienintelis, kurį ji gamina griežtai laikydamasi nurodymų iš sesers dar vaikystėje gautame recepte.

Apie šią R. Dičpetrienės kasmetinę tradiciją išgirdę kepyklos „Biržų duona“ vadovai pamatė galimybę išplėsti organizacijos ir įmonės partnerystę. Drauge patobulinę receptūrą, jie į šventinį kepyklos kepinių asortimentą įtraukė šį gardėsį ir savo pirkėjams suteikė galimybę ne tik nusipirkti keksą, bet ir įsipareigojo 10 centų nuo kiekvieno parduoto gaminio skirti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ kuruojamų vaikų dienos centrų vaikams.

„Siekiame, kad vaikų dienos centrai būtų pasiekiami ne tik sudėtingiau gyvenančių šeimų vaikams, bet atvertų duris visiems, norintiems turiningai ir saugiai leisti laiką. Tik tam, kad vaikų dienos centrai gyvuotų, mums nuolat reikalinga parama. Psichologų konsultacijos, edukacijos, išvykos... visa tai kainuoja, bet mes taip pat matome, kokią neišmatuojamą naudą tai duoda vaikams, todėl esame be galo dėkingi tiems, kas saugia ir šviesia vaikų vaikyste rūpinasi kartu su mumis. <...> Labai džiaugiuosi, kad kepyklos dėka mano keksu galės mėgautis, džiaugtis ir remti „Gelbėkit vaikus“ globojamus vaikus žmonės visoje šalyje“, – teigia organizacijos vadovė.

„Nors su Rasa bei organizacija bendradarbiaujame ne pirmą kartą, buvo be galo malonu, kai vasarą sulaukėme jos svečiuose su dar šiltu ir kvepiančiu naminiu keksu bei idėja su mūsų pagalba padovanoti jį Lietuvai. Ši iniciatyva nėra tik apie skanaus naminio kekso kepimą. Tai apie džiaugsmo akimirkų bei šviesesnės ateities kūrimą kiekvienam vaikui. Rinkdamiesi šį šventinį kepinį jūs tampate labai prasmingos kelionės, kuria siekiama ugdyti, pakylėti ir padaryti vaikų kasdienybę šiek tiek saldesne, dalimi“, – sako kepyklos vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas.

Kepyklos vadovai gruodžio mėnesį taip pat dovanoja 3 ekskursijas-edukacijas kepykloje 60-iai vaikų iš „Gelbėkit vaikus“ kuruojamų vaikų dienos centrų.

Kepykla sutiko pasidalyti kekso receptu su Delfi skaitytojais:

Šventinis keksas

Reikės:

350 g miltų
250 g sviesto
300 g cukraus
4 kiaušinių
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Vanilės
150 g razinų ir džiovintų spanguolių

Gaminame:

* Į ištirpintą sviestą sudedame cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius, išmaišome. Dedame kepimo miltelius ir miltus, vėl išmaišome. Į paruoštą tešlą beriame razinas ir džiovintas spanguoles.

* Kepame 1 val. 20 min. iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją