112
Kitas

Sausai sūdyta silkė

Silkė su kepintom daržovėm ir obuoliais

„Kukli, bet nekukli silkė šventėms ir ne tik. Labai gardi ir greitai pagaminama silkė – iš visiems gerai pažįstamų produktų. Jokių įmantrybių: obuoliai, svogūnai ir morkos!“ – kviečia išbandyti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Reikės:

apie 200 g morkų
apie 150 g svogūnų
2 obuolių (saldesnių)
240 g silkės
ddruskos
pipirų
aliejaus kepimui
krapų (nebūtinai)

Kaip gaminti:

* Burokine tarka sutarkuoju morkas. Kubeliais supjaustau svogūnus.
* Nulupu 2 obuolius, neperpjaudama obuolių, pašalinu sėklas (patogiausia, tai daryti specialiu įrankiu). Tuomet supjaustau obuolius plonomis riekelėmis (obuolio riekelės bus su skylutėmis viduryje). Obuolius galite supjaustyti ir kitaip, bet taip gražiau.
* Į įkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus, ištepu šepetėliu aliejumi visą keptuvę ir sudedu obuolių riekeles. Kepu 2–3 min. vieną pusę, po to apverčiu ir kepu 2–3 min. kitą pusę. Taip iškepu visas obuolių riekeles. Iškeptus obuolius dedu į lėkštę, palieku atvėsti.
* Į keptuvę pilu aliejaus, verčiu smulkintus svogūnus ir morkas, beriu druskos, pipirų.
Vis pamaišydama, kepinu apie 10 min. ant vidutinės ugnies.
* Kai daržovės gražiai apkepa, ugnį išjungiu. Laikydama rankoje keptuvę šiek tiek pakreipiu į vieną pusę taip, kad vienas keptuvės kraštas būtų žemiau, o kitas aukščiau. Stumiu daržoves į aukštesnę pusę, paspaudžiu, kad nubėgtų aliejaus perteklius (bus mažiau riebalų!
* Dabar atsargiai (kad aliejus nesubėgtų atgal) šaukštu kabinu daržoves į lėkštę, kurioje patieksiu silkę. Tolygiai paskirstau daržoves lėkštėje ir leidžiu joms atvėsti.
* Nedideliais gabalėliais supjaustau silkę (silpnais sūdytą arba tokią, kuri skaniausia). Pjaustytą silkę išdėlioju ant atvėsusių kepintų svogūnų ir morkų.
* Kepintos obuolių riekelės keliauja ant silkės sluoksnio. Silkė beveik paruošta!
* Dar beriu saujelę krapų – bus gražiau ir daugiau skonio, bet galima apsieiti ir be krapų arba juos pakeisti kitokiais mėgstamais žalumynais. Silkė gražuolė, keliauja ant stalo!

Skanaus!

112
Kitas

Sausai sūdyta silkė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją