16
Kitas

Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais

„Mėgstu obuolius, todėl ilgainiui susikaupė visas pluoštas receptų, kur šie vaisiai tinka, – sako autorė. – Juk iš obuolių galima ne tik pyragus kepti. Sužinojau ir nemažai gudrybių, kurios padeda greičiau, skaniau, lengviau tuos patiekalus pagaminti. Gerai prisimenu, kaip močiutė į bulvienę ar barščius įmesdavo keletą skiltelių rūgščių obuolių, kad sriubos skonis būtų geresnis.“

Šiandien Giedrė Barauskienė dalijasi 5 receptais iš naujausios savo knygos „Viskas iš obuolių“ (BALTO leidybos namai).
Įdaryta antis su keptais obuoliais

6 porcijoms reikės:

1 antis (1,3–1,5 kg)
2 1⁄2 šaukštelio druskos
1⁄2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
3 šaukštai aliejaus
120 g džiovintų slyvų
400 g vištų kepenėlių
4–6 kvapieji pipirai
2 morkos
3 svogūnai
2 šaukštai sviesto
200–300 ml natūralių obuolių sulčių
2 šaukštai tirpinto sviesto 6 saldžiarūgščiai obuoliai

Gaminimas:

* Antį nuplaukite ir nusausinkite. Lėkštėje sumaišykite šaukštelį druskos su pipirais ir šaukštu aliejaus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį.
* Slyvas kiaurasamtyje perliekite verdančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.
* Kepenėles perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite
į puode verdantį vandenį. Įberkite šaukštelį druskos, suberkite kvapiuosius pipirus. Virkite maždaug 20 min.
* Nuskustas morkas stambiai sutarkuokite. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su likusiu įkaitintu aliejumi ir pabarstykite likusia druska. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros 10 min. arba kol ims rusvėti, karamelizuotis. Tada sudėkite morkas, sviestą ir dar 5 min. kepinkite.
* Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį, sudėkite kepintus svogūnus ir morkas, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vienalytės masės. Sudėkite slyvas
ir išmaišykite. Šiuo įdaru prikimškite antį, ertmę sukabinkite mediniais smeigtukais.
* Dėkite antį krūtinėle žemyn į troškintuvą, užpilkite obuolių sultimis, uždenkite ir pašaukite į 200 °C orkaitę 40 min. Tada karštį sumažinkite iki 160 °C
ir troškinkite dar 2–2,5 val., kol mėsa palietus bus labai minkšta. Antį vis atidenkite ir apliekite sultimis iš troškintuvo. Išsitroškinusią antį perkelkite ant grotelių, patepkite tirpintu sviestu ir 15–20 min. paskrudinkite 200 °C orkaitėje nustatę grilio režimą.
Ančiai likus kepti 30–40 min., obuolius sudėkite į kepimo indą ir taip pat pašaukite į orkaitę. Iškeptą antį patiekite su kepenėlių įdaru ir keptais obuoliais.

16
Kitas

Silkė su bulvėmis ir keptais obuoliais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją