116
Kitas

Silkė, kuri greičiausiai dingsta nuo stalo

Silkės vyniotinis – tikra Kūčių stalo puošmena

„Šventėms visada stengiuos pagaminti kažką įdomaus ir gardaus. Man patinka, kai patiekalai ne tik gardūs, bet ir puikiai atrodo patiekti ant stalo. Silkės vyniotinio recepto idėją prieš kelis metus užmačiau vienoje užsienio kanalo kulinarinėje laidoje. Idėja mane labai sužavėjo, todėl nuo to laiko šventėms visada gaminu silkės vyniotinį“, – pasakoja maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

O silkės vyniotino įdaras, pasak Audronės, gali būti įvairus.

„Tai gali būti lydytas sūrelis su įvairiomis daržovėmis – šis mūsų šeimoje labiausiai mėgstamas, su pikantiškomis salotomis, su burokėliais ir pan. Silkės vyniotinį esu gaminusi su daržovėmis ir persimonu, man šis derinys labai patiko, o vyrui – nelabai. Taigi, nebijokite improvizuoti ir atraskite savo skonį“, – pataria tinklaraštininkė.

Reikės: (2 vyniotiniams pagaminti):

190 g silkių filė be aliejaus – 2 vnt.,
100 g lydytų sūrelių – 2 vnt.,
marinuoto agurko,
raudonos paprikos,
virtos morkos,
svogūno laiškų,
pipirų ir druskos (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

* Iš pradžių pasiruošiau įdarą:

1) Mažais kubeliais supjausčiau agurką, morką, papriką ir svogūno laiškus.
2) Lydytą sūrelį sumaigiau šakute (galite tarkuoti) ir sudėjau pjaustytas daržoves. Viską gerai išmaišiau, pagardinau prieskoniais ( įdaras paruoštas ).
* Ant darbastalio ar pjaustymo lentelės patiesiau maistinės plėvelės du sluoksnius.
* Ant maistinės plėvelės sudėjau silkės filė juosteles viena šalia kitos (dėjau 4 vnt., bet galite dėti ir 3 silkės filė juosteles ).
* Ant silkės, per visą plotą, užtepiau paruošto įdaro ir susukau į vyniotinį.

* Silkės vyniotinį palikau nakčiai sutvirtėti šaldytuve.

Patarimas:

* Prieš pjaustant, silkės vyniotinį rekomenduoju valandą palaikyti šaldiklyje, tuomet vyniotinis bus tvirtesnis ir lengviau bus pjaustyti.

Skanaus.

116
Kitas

Silkė, kuri greičiausiai dingsta nuo stalo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)