114
Kitas

Burokėlių mišrainė – ji tiesiog būtina per Kūčias

Naujas silkės pataluose receptas

3–4 asm.

Reikės:

2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2 kiaušinių
½ vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Keleto šaukštų saulėgrąžų aliejaus
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
100–150 g mėgstamos silkės filė
4 šaukštų granatų sėklų
100–150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
4 šaukštų majonezo „Premium“
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

Gaminimas:

* Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
* Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
* Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
* Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
* Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
* Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
* Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais.
* Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir majonezo. Viską išmaišykite.
* Patiekite stiklinėje ir papuoškite granatų sėklomis.

PATARIMAI
* Jei mėgstate, galite įpjaustyti ir šviežio agurko.
* Labai skanu patiekti su nealkoholiniu obuolių sidru ir sėklų duona.

Receptu dalijasi VMG.

114
Kitas

Burokėlių mišrainė – ji tiesiog būtina per Kūčias

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)