Morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

„Mūsų pirkėjai vis dažniau atranda pieno alternatyvą – kokosų pieną. Jame nėra laktozės, o patiekalams jis suteikia kokoso aromatą ir egzotinį skonį. Nors praėjusius keletą metų asortimentas buvo platesnis, kokosų pieno paklausa stipriai išaugo. Per kiek daugiau nei penkis šių metų mėnesius kokosų pieno paklausa išaugo net 43 proc., lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Morkų sriuba

Reikės: 2 valgomųjų šaukštų kokosų aliejaus, 2-3 mažų susmulkintų svogūnų, 1-2 skiltelių česnako, apie 2,50 cm ilgio nulupto bei sutarkuoto imbiero, žiupsnelio raudonųjų pipirų, druskos ir cinamono, 700 gramų morkų, šaukštelio maltos ciberžolės, 4 stiklinių vandens, ¼ stiklinės kokosų pieno bei petražolių.

Paruošimas: pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu



Reikės: 2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus, pusės smulkiai supjaustyto svogūno, keleto gabalėlių marinuotos chalapos paprikos, 2 česnako skiltelių, valgomojo šaukšto šviežių mėtų lapų, 3 nuluptų bei į aštuonias dalis supjaustytų avokadų, žiupsnelio druskos bei pipirų, 2 su puse stiklinės daržovių sultinio, 1/3 stiklinės kokosų pieno.

Paruošimas: įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame pakepinkite svogūną bei chalapos papriką apie 7-10 minučių, sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes, įmaišykite mėtos lapelius. Avokadus su 1,5 stiklinės daržovių sultinio sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite likusį daržovių sultinį bei česnakų mišinį, trinkite tol, kol taps vientisa mase. Supilkite
į dubenį ir maišant įpilkite kokosų pieną. Uždenkite sriubą ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu



Reikės: 2 mažų
, 4 vytinto kumpio griežinėlių, 4 arbatinių šaukštelių grietinės, citrinos sulčių, žiupsnelio druskos ir pipirų bei alyvuogių aliejaus.

Paruošimas: melionus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. „Nesvarbu, kokios rūšies melioną išsirinksite – dauguma melionų pasižymi panašiu skoniu ir tekstūra“, – sako „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Meliono gabalėlius sudėkite į trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Trintą melionų masę pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų bei citrinos sultimis. Vytintą kumpį pakepinkite keptuvėje tol, kol jis taps traškus. Melionų tyrę supilkite į dubenėlius, pagardinkite šaukšteliu grietinės, sutrupinkite kepintą vytintą kumpį, pabarstykite pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)