Norite pasimėgauti netikėtai maloniu skoniu? Ilgitės kažko egzotiško? Jei taip, siūlome išmėginti aitriosios šaltsriubės „Sangrita“ receptą.

Jums prireiks:

  • 2 vidutinio dydžio nuluptų kukurūzų burbuolių;
  • 1,8 kg stambiai supjaustytų „Jaučio širdis“ veislės pomidorų;
  • 1,5 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų paprikų;
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų paprikų;
  • 1 valgomojo šaukšto grenadino (granatų sirupo);
  • druskos;
  • 10 aliejuje marinuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų plonomis riekelėmis;

Gaminimo būdas

• Dideliame puode užkaiskite pasūdytą vandenį. Kai vanduo užvirs, sumeskite į puodą kukurūzų burbuoles ir virkite maždaug 4 minutes, kad kukurūzai šiek tiek suminkštėtų, bet išliktų traškūs. Burbuoles išgriebkite, nusausinkite ir leiskite ataušti. Tada atskirkite branduolius nuo burbuolių kotų.

• Supjaustytus pomidorus suverskite į maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos piurė konsistencijos. Gautą pomidorų masę perleiskite per tankų sietelį. Iš tokio kiekio pomidorų turėtų išeiti maždaug 7 stiklinės sulčių. Supilkite į jas apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, taip pat grenadiną, suberkite aitriųjų pipirų miltelius ir pasūdykite druska. Sriubą bent 10 minučių palaikykite šaldytuve, kad ji pakankamai atšaltų.

• Supilstykite sriubą į stiklines ir pagardinkite smulkintomis alyvuogėmis bei kukurūzais.

Pastaba. Sriubą galima šaldyti net 6 valandas. Patiekti reikia šaltą.

Šalta sriuba „Sangrita“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)