Optimalu šį buitį gerokai palengvinantį prietaisą valyti maždaug kartą per mėnesį, pataria svetainės thekitchn.com leidėjai.

Šis darbas tikrai nėra iš paprastųjų – praskalauti įrenginio karštu vandeniu tikrai nepakaks. Neišvengiamai turėsite susitepti rankas, be to, gerokai nustebsite, išvydę, koks nešvarus ilgainiui tampa indaplovės vidus ir kaip pakinta plovimo rezultatas jį išvalius.

Jei jau pasiryžote kibti į darbą, pirmiausia pasiruoškite visas jam reikalingas priemones.

Ko prireiks:

  • distiliuoto baltojo acto;
  • geriamosios sodos;
  • kempinės;
  • atsuktuvo, tinkamo veržliarakčio ar panašaus įrankio (tai išsiaiškinkite apžiūrėdami varžtus indaplovės viduje);
  • dantų krapštuko (arba kokio nors kito smailaus daikto, kuriuo būtų patogu valyti besisukančias mentes);
  • indų ploviklio;
  • mikropluošto šluosčių arba minkštų rankšluosčių;
  • dantų šepetėlio;
  • nerūdijančiojo plieno arba universalaus valiklio.

Instrukcijos

Ištuštinkite indaplovę: palaukite, kol baigsis plovimo ciklas, ir išimkite viską, kas yra viduje.

Ištraukite lentynas (kartais ištraukiama tik apatinė lentyna) ir išimkite visas numontuojamas dalis, taip pat atsukite apatines besisukančias mentes (arba diską) ir išimkite groteles bei filtrą.

Apžiūrėkite ant besisukančių menčių (arba disko) esančias skylutes, pro kurias purškiamas vanduo. Naudodami smailias replytes, dantų krapštuką arba panašų įrankį pašalinkite jose susikaupusius nešvarumus. Kai kuriose šiuolaikinėse indaplovėse yra daugiau nei vienos mentės, taigi, visas jas ir turėsite apžiūrėti.

Išplaukite visas indaplovės dalis, kurias pavyko ištraukti ir numontuoti. Tai geriausia padaryti kempine, plovikliu ir šiltu vandeniu.

Nuvalykite filtrą. Paimkite dantų šepetėlį ir patrinkite juo filtrą taip pat naudodami iš sodos pasigamintą pastą arba ploviklio ir šilto vandens tirpalą.

Nuvalykite durelių apačią. Kai kurių modelių indaplovėse kaip tik čia susikaupia nemažai nešvarumų, kadangi vanduo šios vietos nepasiekia.

Nušluostykite durelių sandariklius. Juos valykite acte pamirkytos drėgnos šluostės kampu. Jei reikia, kai kurias sritis patrinkite acte pamirkytu dantų šepetėliu arba vatos pagaliuku.

Išvalykite indaplovės vidų: drėgna kempine nuvalykite jos šonus, viršų ir apačią.

Išplaukite stalo įrankiams skirtą dėklą. Pirmiausia patikrinkite, ar jame nėra įstrigusių maisto likučių, o tada nušveiskite muilinu dantų šepetėliu, indų šepečiu arba kempine.

Paleiskite tuščią indaplovę įpylę acto. Pirmiausia grąžinkite į ją visas pirmiau išimtas dalis. Tada, kad būtų pašalintos kieto vandens nuosėdos ir užsilikę nešvarumai, papilkite du puodelius acto indaplovės apačioje ir paleiskite ją veikti žemiausio efektyvumo arba energijos taupymo režimu. Ciklui įpusėjus, sustabdykite įrenginį ir maždaug 20 minučių palaukite – tiek laiko actas turėtų pabūti indaplovės apačioje. Tada vėl paleiskite indaplovę ir palaukite, kol baigsis plovimo ciklas.

Nuvalykite ir nublizginkite išorę. Jei išorinis indaplovės paviršius pagamintas iš nerūdijančiojo plieno, naudokite atitinkamą valiklį. Juo nupurkškite įrenginio išorę, o tada šveiskite minkšta mikropluošto šluoste. Jei reikia, nuskalaukite. Kad ant paviršiaus nesimatytų valymo dryžių, užpurkškite valiklio tiesiai ant rankšluosčio ir nuvalykite juo indaplovę. Tada paskutinį kartą ją nuvalykite švariu rankšluosčiu, braukdami audeklo plaušelių kryptimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)