Patiekalo paruošimas tikrai nėra sudėtingas, tik padažo troškinimas atima tas ilgokas 2 valandas, tačiau šio troškinimo metu ir atsiskleidžia visi superiniai skoniai. Padažui ypatingo skonio suteikia pakepinti kiaulienos gabalėliai (galite naudoti sprandinę, nugarinę ir pan.), tačiau jeigu jų neturite, padažas ir be jų bus tikrai labai gardus.

5 porcijos

Reikės:

  • 450 g spageti makaronų (ar kitų mėgstamų makaronų)
  • 3 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio

Padažui:

  • 770 ml trintų konservuotų pomidorų be sėklyčių ir odelių
  • 180 ml pomidorų pastos
  • 620 ml šalto vandens
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 4 mažų kiaulienos gabalėlių
  • 1 geros saujos susmulkintos šviežios petražolės
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. džiovinto baziliko
  • druskos, juodųjų pipirų

Mėsos kukuliams:

  • 450 g maltos jautienos
  • 225 g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinio
  • 2 storų riekių vakarykščio (sudžiūvusio) prancūziško batono
  • 120 ml pieno
  • 1 mažos saujos susmulkintos šviežios petražolės
  • 2 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arb. š. druskos
  • 2/3 arb. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Padažas – didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame mėsos gabalėlius ir kepiname, kol šie gerai apskrunda. Nulupame svogūną ir česnako skilteles, susmulkiname ir sudedame į keptuvę su mėsos gabalėliais. Kepiname, kol svogūnas ir česnakas suminkštėja. Tada supilame trintus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, pagardiname baziliku, petražole, druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišome ir užverdame. Po to sumažiname ugnį iki silpniausios ir paliekame toliau virti (vis pamaišome).
2. Mėsos kukuliams – batoną įmerkiame į pieną, sutriname. Viename inde sumaišome visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus. Suformuojame golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus ir sudedame į verdantį pomidorų padažą. Pirmas 15 minučių kukulių nemaišome. Po to lengvai ir atsargiai išmaišome. Padažą kaitiname 2 val., retkarčiais pamaišant.
3. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti koštuve.
4. Prieš patiekiant padažą sumaišome su 3 valg. š. parmezano sūrio. Makaronus sudedame į lėkštes ir užpilame padažu. Arba makaronus galima sumaišyti su visu padažu viename dubenyje. Skanaus!

Prie šio patiekalo galite patiekti tarkuoto parmezano sūrio, kad kiekvienas valgytojas galėtų užsiberti ant makaronų.

Prie makaronų taip pat galite patiekti prancūziško batono (labai skanu su padažu!).

Skanaus!

Makaronai su mėsos kukuliais pomidorų padaže