Porcijoje patiekalo yra 283 kalorijos, 15,5 g baltymų, 24 g angliavandenių (iš jų – 4 g cukraus), 15,5 g riebalų (iš jų 2,3 g sočiųjų), 3 g ląstelienos ir 1,8 g cukraus.

Produktai cukinijų kepsneliams:

  • 120 g rupiai tarkuotos cukinijos,
  • ½ šaukštelio jūros druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių,
  • 3 šaukštai miltų,
  • 1½ šaukštelio maltų kuminų,
  • 50 g šaldytų žirnelių (atšildyti),
  • aliejaus kepimui,
  • šviežiai maltų pipirų.


Produktai jogurtiniam mangų čatniui:

  • 2 šaukštai natūralaus jogurto,
  • 1 šaukštelis mangų čatnio.


Kaip gaminti:

Pabarstykite tarkuotų cukinijų masę druska.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį, kepimo miltelius, miltus, kuminus ir truputį maltų juodųjų pipirų.
Nusunkite nuo cukinijų masės skysčio perteklių, tada sudėkite jas ir atitirpusius šaldytus žirnelius į tešlą.
Įpilkite šiek tiek aliejaus į keptuvę ir užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės. Kai aliejus įkais, šaukštu dėkite tešlą, paplokite iš viršaus, kad susiformuotų blyneliai. Kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių arba kol pagels. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą su mangų čatniu.

Patiekite karštus cukinijų kepsnelius su jogurtiniu mangų čatniu.

Patarimas:

Jei neturite laiko, šaldytus žirnelius galite užpilti verdančiu vandeniu – jie labai greitai atitirps.
Įgudę kepti kepsnelius pagal šį receptą, galėsite kepti kepsnelius iš įvairiausių daržovių. Svarbiausia, kad jos būtų panašaus dydžio gabalėlių.

Cukinijų ar kitokių daržovių kepsnelius galite patiekti su pita (graikiška duona) ir salotomis, kad būtų sočiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)