Kepenėlės à la Stroganov


Produktai

500 g jautienos kepenėlių, 2-3 svogūnų galvutės, 2 stiklinės grietinės, 3 valg. š. augalinio aliejaus, 1 valg. š. pomidorų padažo, 1 valg. š. miltų, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Kepenis nuplaukite ir nulupkite plėves, supjaustykite centimetro storio skiltelėmis. Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, kol paruduos, ir suberkite į lėkštę. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir patroškinkite aliejuje, tada atskiroje keptuvėje apkepinkite kepenėles, apibarstykite pakepintais miltais, įberkite druskos ir pipirų. Suberkite svogūnus, supilkite grietinę ir pomidorų padažą, išmaišykite ir troškinkite apie 15 min. ant lėtos ugnies (kol kepenėlės suminkštės).

Su garstyčiomis

Produktai

500 g jautienos kepenėlių, 1 svogūnas, 2-3 valg. š. garstyčių, po 2 valg. š. aliejaus ir sviesto, ketvirtadalis stiklinės miltų, pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas

Kepenėles supjaustykite apie vieno centimetro storio juostelėmis, o svogūnus – pusžiedžiais. Sumaišykite miltus, pipirus ir druską. Apvoliokite gautame mišinyje kepenėles ir apkepkite įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai kepenėlės paruduos, į keptuvę sukrėskite garstyčias, suberkite svogūnus ir viską kepkite dar 15 min, kol išsitroškins.

Su karamele ir pomidorais

Produktai

500 g jautienos kepenėlių, trečdalis stiklinės vandens, 50 g kečupo, 3 valg. š. miltų, 2 valg. š. rudojo cukraus, po 1 valg. š. augalinio aliejaus, sojų padažo ir acto.

Gaminimas

Kepenėles supjaustykite plonomis riekelėmis, apvoliokite miltų, druskos ir pipirų mišinyje. Vandenyje išmaišykite cukrų, kečupą ir sojų padažą, įpilkite acto. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kepenėles, kol paruduos. Užpilkite jas gautu padažu ir troškinkite apie 20 min.

Su baltu vynu

Produktai

500 g jautienos kepenėlių, 100 ml balto vyno, 3 skiltelės česnako, 2 raudonieji svogūnai, 1 ryšelis petražolių, po 2 valg. š. sviesto ir konjako, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 arb. š. jūros druskos, ketvirtadalis arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite ant stiprios ugnies 1 šaukšte sviesto, kol taps peršviečiami. Sutraiškykite česnaką, sukrėskite į keptus svogūnus, apkepkite, įberkite pipirų, druskos, įpilkite vyno ir virinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Smulkiai sukapokite petražoles ir pusę jų suberkite į gautą padažą. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite, nuimkite plėves, supjaustykite 1-1,5 cm storio šiaudeliais. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite 1 valg. š. sviesto, supilkite alyvuogių aliejų, išdėliokite kepenėles, pasūdykite, užberkite pipirų. Kepinkite iš abiejų pusių apie 2 min. Supilkite konjaką, pašildykite dar 30 sekundžių. Kepenėles užpilkite gautu padažu, patroškinkite 5 min., prieš patiekdami apibarstykite likusiomis petražolėmis.

Kepenėlės rytietiškai

Produktai

500 g jautienos kepenėlių, 1 skiltelė česnako, 4 valg. š. augalinio aliejaus, 1 valg. š. krakmolo, po 1 arb. š. malto imbiero ir druskos, žalumynų, 2 valg. š. vištienos sultinio, 1,5 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š. pomidorų pastos, 1 arb. š. krakmolo.

Gaminimas

Kepenėles nuplaukite, supjaustykite plonomis riekelėmis, tada apie 2,5 cm pločio juostelėmis. Sumaišykite imbierą, krakmolą ir druską, supilkite 2 valg. š. augalinio aliejaus ir vandens, išplakite, kol gausite vientisą masę. Apvoliokite kepenėles krakmolo mišinyje, palikite 15 min. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, greitai apkepkite kepenis iš visų pusių, subėrę žalumynus ir sukrėtę česnaką, kepkite dar 30 sekundžių. Sumaišykite pomidorų pastą, sultinį, cukrų ir sojų padažą, supilkite į kepenėles, užvirkite, patroškinkite dar 30 sekundžių, nuimkite nuo ugnies. Kepenėles patiekite su gautu padažu.

Kepenėlės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)