Trinta žirnių ir obuolių sriuba

4 asmenims, apie 40 min.

  • 2 šaukštai aliejaus
  • 3 didelės morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 obuoliai
  • 1 stiklinė išmirkytų skaldytų žirnių
  • 2 l vištienos sultinio
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • kelios šakelės čiobrelio

Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir dedame kepti nedideliais gabaliukais pjaustytas morkas. Kepame apie 15 minučių.

Į puodą suberiame išmirkytus žirnius ir užpilame sultiniu. Užverdame ir kai pradės burbuliuoti, sudedame nuluptas morkas.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės, dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir pakepiname dar 5 minutes. Viską sudedame į verdančią sriubą, pagardiname čiobreliu, druska bei pipirais. Verdame, kol viskas išverda (apie 10-15 minučių). Sriubai išvirus, sutriname iki vientisos masės.

Trinta žirnių ir obuolių sriuba