Keptų obuolių receptai būna patys įvairiausi – kiekvienas gali atrasti savo mėgstamą. Obuoliai kepami natūraliai kaip garnyras prie paukštienos ir mėsos. Labiausiai tokius ir vertinu – natūraliai iškeptus obuolius. Tačiau panorus pasmaližiauti, siūlome pasigaminti keptus obuolius su įdarais. Taip paruošti kepti obuoliai yra nuostabus desertinis patiekalas, kuris yra labai skanus, taip pat sveikas ir mažai kaloringas.
Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai

Kepti obuoliai gali būti ne tik gardus desertas, bet ir vaistas. Keptų obuolių nauda neabejotina ir žarnynui. Juos valgant pagerėja virškinimas. Kepti obuoliai dar vadinami žarnyno šluota, nes juose esantis pektinas organizme suriša ir pašalina laisvuosius radikalus ir taip padeda išvengti ligų. Rekomenduojama kasdien išsikepti obuolių – taip suteiksime neabejotiną naudą organizmui.

Obuolius galima įdaryti įvairiais įdarais: medumi ir riešutais, marmeladu, džemu arba uogiene. Taip pat labai tinka pertrinta varškė su razinomis, spanguolėmis, džiovintais vaisiais ar kitais priedais. Tuo tarpu obuolius su baltymu kepu tada, kai lieka baltymų nuo kitų patiekalų ar pusgaminių gaminimo. Šį kartą kiaušinio trynius naudojome olandiškam padažui pagaminti, o iš likusių baltymų iškepėme lengvai paruošiamą desertą.

Kepti obuoliai su gardžia baltymų kepurėle


Reikės:

2 vienetų vidutinio dydžio obuolių,
turimo marmelado, džemo arba uogienės,
kiaušinių baltymų,
cukraus ir citrinos rūgšties.

Gaminimas:

* Tinkamiausi kepimui obuoliai yra saldžiarūgščiai. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir išimami sėklalizdžiai.

* Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardelę, įpilame truputį vandens. Taip paruoštus obuolius pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 – 200 laispnių temperatūros ir kepame apie 30 minučių. Svarbu neperkepti obuolių, kad neprarastų savo formos.

* Po to vietoj sėklalizdžių į obuolių vidų dedame marmelado, džemo arba uogienės, uždedame su cukrumi ir citrinų rūgštimi išplaktų kiaušinio baltymų. Baltymų ir cukraus santykis turėtų būti 1:1, o citrinų rūgšties dedame pagal skonį.

* Vėl pašauname į orkaitę ir baigiame kepti orkaitėje tol, kol baltymai gražiai apkeps. Karštus taip paruoštus obuolius galima tiekti su ledais, o šaltus – su kava arba arbata.