Perka mažiau, bet kokybiškų produktų

Dažnai nespėjame susimastyti, kad į šiukšlinę keliauja ne tik maisto likučiai, bet ir šaldytuve prastovėję, pamiršti ir sugesti spėję produktai. Todėl žinoma verslininkė Liucina Rimgailė savo namuose stengiasi vadovautis viena taisykle – maistą pirkti mažesnėse pakuotėse, kad vėliau nesunaudotų produktų netektų išmesti.

„Rytais leidžiu sau pasilepinti patiekalais, turinčiais daugiau angliavandenių, o dieną renkuosi salotas su sočiais priedais, žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto apskritai praktiškai nevalgome, bet pusfabrikačių retkarčiais neišvengiame. Į viską žiūrėti ramiai mane išmokė gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, kuri mityboje pataria išlaikyti įvairovę ir vengti fanatizmo,“ – „Rimi“ pranešime žiniasklaidai teigia L. Rimgailė.

Taupyti padeda planavimas

Liucina Rimgailė sako, kad jei šaldytuve turi net ir nedaug, bet universalių produktų, iš kurių gali pagaminti vakarienę ar iškepti pyragą svečiams, ji neskuba vėl apsipirkinėti – pirmiau sunaudoja tai, ką jau turi namuose.

„Siekdami sutaupyti ir išvengti maisto švaistymo vadovaujamės viena taisykle – apsipirkinėjame dažniau, bet mažesniais kiekiais. Be to, visus savo pirkinius planuojame iš anksto – susidarome savaitės meniu ir tiems patiekalams reikiamus produktus užsisakinėjame tiesiai iš elektroninės parduotuvės arba apsiperkame keliaudami po darbų. Kai namus pasiekia tik išties reikalingi ir kruopščiai apgalvoti pirkiniai, nepanaudotų maisto produktų ir likučių baigiantis savaitei praktiškai nelieka“, – pastebi L. Rimgailė.

Ir kviečia pasilepinti naminių sūrelių receptu – šis desertas patiks visai šeimai, o labiausiai – vaikams: „Gaminant patariu neriboti savo fantazijos, nes įdarui puikiai tiks tiek šviežios ar šaldytos uogos, tiek karamelė ar riešutai.“
Naminiai varškės sūreliai pagal Liuciną Rimgailę

Patiekalui reikės:

2 pakeliai varškės (9%);

50 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;

30 g grietinėlės (36%);

Cukraus pagal skonį;

Šiek tiek vanilės pastos;

50 g braškių (šviežių arba šaldytų);

50 g vyšnių (šviežių arba šaldytų);

3 g želatinos;

18 g vandens;

plytelė baltojo šokolado;

apie 30-40 g bekvapio aliejaus.

Kaip gaminti:

* Braškes ir vyšnias (naudojau šaldytas) sudėti į puodą. Įberti 2 šaukštus cukraus pudros (arba pagal skonį). Pavirti apie 5 minutes.

* Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti. Po to supilti ją į dar karštas uogas ir maišyti, kol ištirps. Tada perpilti į kitą indą ir pastatyti į šaldytuvą, kad apstingtų.

* Varškę, sviestą, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę sudėti į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.

* Į silikoninę formelę įdėti dalį varškės. Tuomet juostelę uogų ir vėl varškės. Viską išlyginti ir pastatyti maždaug valandai į šaldiklį.

* Šokoladą ištirpinti ir įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti. Mirkyti į jį iš šaldiklio išimtus sūrelius. Geriausia dėti ant kepimo popieriaus.

* Padėti į šaldytuvą, kad sūreliai atitirptų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)