Tiramisu – vienas tų desertų, kuriam apibūdinti sunku rasti tinkamus žodžius: skanus ir lengvas, o svarbiausia – greitai pagaminamas, kai norisi ko nors saldaus prie kavos ar arbatos.

Nors B. Vaškovič pasakoja, kad kelionė į desertų gamybą prasidėjo visiškai netikėtai – šis verslas puikiai klesti. Užsakymų netrūksta, o susidomėjusių išbandyti rekomenduojamus receptus apstu.

Anot pašnekovės, viskas prasidėjo nuo noro išmokti fotografuoti įvairius gaminius, kad šie būtų patrauklūs ir perkami: „Tai buvo kaip hobis, prasidėjęs nuo fotografijos psichologijos“.

Prisiminimams užplūdus, Barbara pasakoja, kad fotografuodama įvairius gaminius nusprendė išmokti gaminti macarons sausainius, kurie pakerėjo savo grožiu ir skoniu.

„Turėjau tikslą išmokti gaminti macarons. Aišku, kad iš pirmo karto, po pirmų mokymų nieko nesigavo. Ir po 10-ies mokymų nieko nesigavo. Praėjau daugybę mokymų, kol jie pagaliau pavyko. Taip ir užsikabinau gaminti desertus. Žodžiu, kūryba ir menas!“ – pasakoja verslininkė.

Pamažu desertų įvairovė vis didėjo: atsirado ir klasikinis tiramisu receptas, kuriuo prie kavos pasilepinti mėgsta visa šeima, o idėja pakeisti šio pyrago receptūrą gimė atėjus šiltajam sezonui.

„Kadangi dabar yra uogų meta, gimė braškinis tiramisu – norėjau išnaudoti uogų sezoną!“, – tikina Barbara.

Socialiniuose tinkluose pasidalytas braškinio tiramisu receptas taip greitai išpopuliarėjo, kad žmonės masiškai pradėjo dalytis savo bandymais jį pagaminti, o komentaruose netrūko teigiamų atsiliepimų: „Tiesiog nuostabus“, „šios vasaros TOP desertas“, „Labai puikus, jau ragavom!“.

Jau 7-erius metus šis šeimyninis verslas stebina ne tik išskirtine desertų pasiūla, bet ir kviečia išbandyti receptus, kuriais dalijasi savo Instagram paskyroje. Vienas jų – braškinis tiramisu. Jį skanauti tinka tiek su kava, tiek arbata.

Braškinis tiramisu, kuris jus pakerės

Verdame uogienę. Jai reikės:

1 kg braškių;
200 g cukraus.

* Braškes su cukrumi užvirinti. Sutrinti.

Gaminame kremą. Jam reikės:

350 g grietinėlės, ne mažiau kaip 32 proc.;
300 g maskarponės;
50 g cukraus pudros.

* Grietinėlę plakame iki lengvos konsistencijos. Dedame maskarponę į išplaktą grietinėlę ir trumpai (vos pora apsukų) plakame kartu iki standžios tirštos konsistencijos. Dedame cukraus pudrą. Išmaišome.

Gaminame tortą. Jam reikės:

1–2 damų pirštelių pakuočių.

* O dabar – magiškas procesas: ant indo dugno dedame kelis šaukštus uogienės ir paskirstome.

*Damų pirštelius mirkome į atskirame inde esančią uogienę ir perdedame į torto indą.

* Ant viršaus dedame 3-4 šaukštus uogienės. Tada uždedame kremo sluoksnį, išlyginame.

* Vėl pakartojame sluoksnius: damų piršteliai, uogienė, kremas.

* Liko tik papuošti ir sulaukti kol tiramisu stabilizuosis šaldytuve – apie 3-4 val.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)