Vasaros metu norisi lengvų patiekalų, tad maistas su cukinijomis – idealu. Šis cukinijų apkepas – labai lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei.

Šoninė čia nėra būtina, bet galima dėti, jei yra poreikis. Tai puikus patiekalas, norint sunaudoti likučius ir kaskart paruošti skanius pietus.

5 asmenims, apie 1 val.

  • 4 kiaušinių
  • 6 šaukštai miltų
  • 4 šaukštai parmezano sūrio
  • 1 svogūno
  • 1.5 nedidelės cukinijos
  • 1 paprikos
  • 3 plonų šoninės griežinėlių
  • 200 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo indą patepkite aliejumi.

Sutarkuokite smulkia tarka cukinijas, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką, šoninės gabaliukus, išmaišykite. Sudėkite kiaušinius, berkite miltus, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Visą šią masę supilkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 minučių arba, kol cukinijų apkepas iškeps.

Skanaus.

Cukinijų apkepas