„Tiesiog savaitgalį nutariau pagaminti kažką skanaus pasilepinimui. Internete buvau mačiusi, kad galima pagaminti tinginių čeburekus ir su vafliais, ir su tortilijomis, tad buvo įdomu, kurie būtų skanesni“, – apie idėją palyginti du gaminius pasakoja vilnietė.

Tinginių čeburekai

Receptas be tikslių kiekių – kadangi ingredientų ne tiek ir daug, Augustė gamino iš akies.

Reikės:

Faršo
Svogūno
Kelių kiaušinių
Prieskonių
Vaflių arba tortilijų
Aliejaus kepimui

Gaminame:

* Pasiruoškite įdarą – faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais ir kiaušiniu.

* Pirmas variantas. Vaflius patepkite faršu, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir kepkite ant įkaitinto aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių.
Tinklaraščio „Ragautoja“ autorės eksperimentas – kurie čeburekai skanesni

* Antras variantas. Tortilijas patepkite faršu, kraštelius patepkite plaktu kiaušiniu, gerai suspauskite. Kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros.
Tinklaraščio „Ragautoja“ autorės eksperimentas – kurie čeburekai skanesni

„Abiem atvejais gamyba labai paprasta – tiesiog juokų darbas, bet vienareikšmiškai skanesni čeburekai su tortilijomis. Tortilijų su vafliais man ir vaizdas liūdnokas, ir skoniu labiau omletą priminė. Taigi, nugalėtojas aiškus – tinginių čeburekai su tortilijomis. Neabejotinai ir pati dar gaminsiu, ir jums rekomenduoju“, – sako tinklaraštinininkė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)