„Šveicarijoje šios veislės šunys labai populiarūs. Jie nuostabūs, labai mieli. Dievina juos visas pasaulis, už tai reikia dėkoti filmui „Beethovenas“. Labai švelnūs, bet ir sargūs, saugo namus, labai myli vaikus. Patys geriausi šunys, patikėkite manimi“, – sako senbernarų veisėjas Benjaminas Neuschwanderis.

Tai pirmas kartas, kai Pasaulinė šunų paroda vyksta Šveicarijoje. Renginys pritraukė daugiau nei 200 veislių atstovus ir jų šeimininkus iš viso pasaulio, vertina kompetentinga 150 tarptautinių teisėjų komisija. O parsivežti pasaulinės parodos trofėjų namo nori visi. Kiekvieną renginio dieną renkamas „puikiausias“ šuo pagal atitinkamus kriterijus, renkamos net ir šauniausios poros.

„Kiekvienai veislei labai svarbios tos konkrečios veislės savybės. Esmių esmė, kaip šuo pasirodo ringe. Todėl labai svarbus pasiruošimas, priežiūra, viskas. Vertiname pasirodymą ringe“, – sako teisėja Wang Jie iš Tarptautinės kinologų federacijos.

Vienas iš reikalavimų parodoje Ženevoje norintiems dalyvauti šunims – nekirpta uodega ir ausys, nes šias procedūras Šveicarija uždraudė jau prieš dvidešimt metų. Teisėjai šunis vertina pagal jų temperamentą, išvaizdą ir judesius. Paroda sutraukia daug smalsuolių, kurie renginį stebi tiek gyvai, tiek internetu.