Kabosu šeimininkė Atsuko Sato paskelbė, kad atsisveikinimas su mylimu augintiniu įvyks sekmadienį.

Apie 2008 metais įsigyto šuns dienų baigtį Atsuko pranešė štai tokia žinute: „Šiandieną, gegužės 24-ąją, 7.50 val. Kabosu nugrimzdo į gilų miegą. Dabar Kabosu ilsisi ramybėje.“

Kabosu triumfas prasidėjo 2010 metais, kai šio šiba inu veislės keturkojo nuotraukos tapo tikra sensacija internete. Neilgai trukus Kabosu atvaizdai jau cirkuliavo kaip „Doge“ memas.

Įkvėpė sukurti kriptovaliutą

2013 metais tas memas davė impulsą „Dogecoin“ sukūrimui: štai kodėl ne bet kas, o Kabosu portretas tapo kriptovaliutos logotipu.x

Iš pat pradžių ta kriptovaliuta buvo traktuojama kaip pokštas, tačiau vėlesnė jos sėkmė nulėmė galybės kriptovaliutų šunų tematika atsiradimą. Praėjusį balandį Elonas Muskas trumpam pakeitė X logotipą Kabosu atvaizdu. Šis papokštavimas nulėmė staigų ir galingą „Dogecoin“ kainos šuolį.

2021 metų balandį, kai E. Muskas juokais prisistatė kaip „Doge“ tėvas (angl. „The Dogefather“ – aliuzija į filmą „Krikštatėvis“ („The Godfather“), „Dogecoin“ vertė pakilo iki neregėtų aukštumų – per kelias valandas nuo E. Musko žinutės pasirodymo platformoje X kriptovaliutos kaina išaugo net 20 proc.

„Dogecoin“ kriptovaliuta

„Dogecoin“ kūrėjai – programinės įrangos inžinieriai Billy Markusas ir Jacksonas Palmeris. Jie siekė sukurti tokią skaitmeninę valiutą, kuri pasiektų platesnę auditoriją negu bitkoinas.

Jau ilgai kankino sveikatos problemos

Nuo 2022 metų Kabosu kovojo su cholangiohepatitu ir lėtine limfocitine leukemija.

Atsuko, vaikų darželio auklėtoja iš Japonijos, šunį pasiėmė iš prieglaudos. Jam duotas vardas sutampa su Japonijoje populiaraus citrusinio vaisiaus pavadinimu. Kabosu, lygiai kaip dar 19 šiba inu veislės šunelių, į prieglaudą pateko iš šunų veisyklos.

2013 metais, duodama interviu leidiniui „The Verge“, Atsuko prisipažino, kad Kabosu šlovė internete ją net labai nustebino.

„Kabosu charakteris labai skiriasi nuo šiba inu veislės šunims būdingo temperamento. Kabosu yra labai meili ir rami. Ji mėgsta pozuoti nuotraukoms. Kai buvo maža, jai trūko meilės, todėl aš siekiu suteikti jai tiek meilės, kiek suteikčiau tikram savo šeimos nariui“, – kalbėjo Atsuko.

Iš Kabosu nuotraukų, kurias Atsuko viešino savo tinklaraštyje – viename iš penkių populiariausių gyvūnams augintiniams skirtų tinklaraščių Japonijoje, – buvo kuriami kuo įvairiausi nuotaikingi memai. Kabosu atvaizdas atsidurdavo tai ant gigantiškos uolos, tai Kanados kraštovaizdžio fone, tai ant kalėdinio megztinio.

Vertimas parengtas pagal šį straipsnį: https://www.thesun.co.uk/news/28105967/kabosu-dead-doge-meme-dog-dogecoin/