Kad ledas ant vandens telkinių gali būti labai pavojingas augintiniams, įsitikino Jolantos Guciuvienės šeima. Kaip skelbiama įraše, šiandien jos vyrą ir augintinį išgelbėjo keturi Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir du Antalgės ugniagesių komandos ugniagesiai gelbėtojai.

„Ši diena bus paženklinta antru gimtadieniu mano vyrui ir Taigai. Šuns instinktas vytis grobį (stirną) ant ežero vos nesibaigė tragedija…Ledas lūžo, šuo vandeny, vyras puolė gelbėti, bet nesėkmingai. Įlūžo…Bandė dar tris kartus, bet …Pagalbos telefonu į nelaimės vietą atvykę Antalgės ir Utenos gaisrininkai su rogėmis ir virvėmis ištraukė Taigą, o vyras išsikapstė pats. Tik atsitikus nelaimei supratau, kokia didvyriška ir rizikinga profesija – gaisrininkas. Tariu dar kartą šiems didvyriams – Ačiū!“, – tokią padėką ugniagesiams gelbėtojams skiria ponia Jolanta.

Tarnybos atstovai įraše pažymi, kad gelbėjimo operacija buvo neeilinė. Kaip pasakoja Utenos PGT vyriausias ugniagesys gelbėtojas naras Agnis Berniūnas, šiandien ryte buvo gautas pranešimas, kad Apšlavo ežere, Antalgės kaime, įlūžo žmogus, o kartu su juo ir šuo.

„Nuvykę į įvykio vietą, su kolega Eimantu Paulausku pasileidome bėgti ežero link. Pamatėme, kad apie 50–60 metrų nuo kranto yra įlūžęs žmogus, o toliau už jo, apie 120 metrų nuo kranto, – dar ir šuo įlūžęs. Aš pasileidau bėgti to žmogaus link, bet irgi įlūžau, vėl užlipau ant ledo, iš paskos bėgo mano kolega su rogėmis. Iki to žmogaus tiesiog atšliaužėme ir jį ištraukėme iš vandens ant dar laikančio ledo, liepėme jam gulėti ir bėgom toliau gelbėti šuns“, – pasakoja A. Berniūnas.

Įraše ugniagesys gelbėtojas pasakoja, kad ledas jau labai plonas, pusė Apšlavo ežero buvo padengta ledu, pusė – jau vanduo.

„Pabėgėjau ledu apie 50 metrų ir įlūžau, tad iki skęstančio šuns prisiyriau tik alkūnėmis laužydamas ledą. Atsistoti ir šliaužti ant ledo jau buvo neįmanoma“, – sako A. Berniūnas.