Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, jau daugelį metų draugišką augintiniams (angl. pet-friendly) politiką biure taikanti bendrovė kviečia darbuotojus atvykti į darbus drauge su mylimu keturkoju, todėl kasdien čia galima sutikti ne vieną augintinį. Jiems tenka svarbus vaidmuo – ne tik padėti savo šeimininkams atlikti kasdienius darbus, bet ir palaikyti gerą nuotaiką bei jaukią atmosferą biure.

Ir nors jų „Devbridge“ biuruose galima sutikti kiekvieną dieną, dar daugiau augintinių galima išvysti Gyvūnų dienos biure metu, kuri švenčiama kiekvieną spalio pirmąją savaitę.

Visgi, ką daryti, kad šis, visiems nuotaiką pakeliantis sprendimas, netaptų trukdžiu ar dirgikliu kitiems kolegoms?
Gyvūnų diena IT įmonėje „Devbridge“

Būkite atidūs alergijoms

Prieš vesdami augintinius juos į darbą, perklauskite savo skyriaus, ar darbuotojai nėra alergiški šunims, katėms ar pan. Sukurkite zonas be naminių gyvūnėlių darbuotojams, kurie yra alergiški arba nesijaučia su gyvūnais komfortabiliai.

Taip pat nepamirškite informuoti bendradarbių, ar augintiniai yra alergiški ir, ar jiems tinka kiti skanėstai, kurie yra biure, jei nuspręstų palepintų jūsų atsivestus mažuosius draugus.

Naminiai gyvūnai turi būti gerai prižiūrimi

Užtikrinkite, kad bet koks miaukimas, čiulbėjimas ar lojimas būtų kuo mažesnis ir netrukdytų bendradarbiams. Atsineškite interaktyvių žaislų, kad naminiai gyvūnai būtų užimti.

O kai, pavyzdžiui, naujas šuo atvyksta į darbą, lėtai supažindinkite juos su kitais šunimis neutralioje arba atviroje vietoje. Šunys, pasižymėję agresyviu elgesiu, pavyzdžiui, urzgimu ir pan., nepriimtini darbo aplinkoje.
Gyvūnų diena IT įmonėje „Devbridge“

Nesiveskite sergančių augintinių į darbą

Naminiai gyvūnai, sergantys infekcine liga, turėtų likti namuose, kad nesusirgtų kiti biuro augintiniai. Taip pat nepamirškite higienos reikalavimų – nenaudokite indų iš bendros virtuvės naminių gyvūnėlių maistui bei vandens dubenims.

Nepamirškite higienos

Gyvūnų savininkai yra atsakingi už bet kokią netvarką, kurią gali sukelti gyvūnų kailis, tad su savimi visuomet verta turėti valymo priemonių, pavyzdžiui, pūkelių volelius ar surinktuvus. O gyvūnų ėdalą ir skanėstus laikykite sandariuose induose ir išvalykite išsiliejusius maisto produktus ar trupinius.

Kaip laiką leidžia „Devbridge“ augintiniai, išvysite nuotraukų galerijoje.