Būtent todėl jos manymu VCO „Onegino“ interpretacija gali tapti ne tik pramoginiu, bet ir edukaciniu laisvalaikio praleidimu: „Šiemet daug dėmesio skiriame vaikų švietimui ir organizuojame jų keliones į mūsų spektaklius, tikiuosi, jog į „Oneginą“ atvyks dar daugiau jaunų žmonių, - Tatjanos, Onegino ir Lenskio personažai mūsų pastatyme yra neįtikėtinai artimi šiandienos jaunimo kultūrai.“

Žinoma, jaunajam žiūrovui neverta baimintis, - „bohemiečių“ spektaklis toli gražu nebus panašus į kitas „privalomas“ operas. Čia nebus krinolino ar nesuvokiamų tradicijų. VCO „Oneginas“ persikelia į gerai iš tėvų pasakojimų ir filmų pažįstamą „komunalkę“, kurioje vyraujančios drabužių mados darosi vis panašesnės į šiandienos klyksmu laikomas tendencijas. Na, o antroji spektaklio dalis visus persikelia į tikrų tikriausią mados šou 80-ųjų Niujorke! Šį kartą pagrindines vyrų partijas atliks Edgaras Montvidas ir Andrėjus Bondarenko (Ukraina), Lenskio ir Onegino rolėmis jau spėję sužavėti Glyndebourne‘o festivalio publiką.

Tad lauksime visų gyviems pokalbiams ir diskusijoms VCO „Onegino“ stende Litexpo parodų rūmuose. Jau šiandien prie savo komandos žadėjo prisijungti ir ką tik iš Niujorko grįžusi D. Ibelhauptaitė, taigi - liūdna tikrai nebus: „Su didžiuliu malonumu prisimenu visas praėjusias Knygų muges – čia visada labai malonu gyvai susitikti su mūsų esamais ir būsimais žiūrovais. Pakalbėti, paspausti ranką. Tikiuosi susitiksime jau greitai!”

Vilnius City Opera „Oneginas“ Knygų mugėje kviečia jaunimą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją