Dabar, dažnai grįždama, kaskart pagalvoju, jog mano asmeniniuose rinkimuose Niujorkas nurungtų Londoną. Taigi, per visus tuos metus mano knygelėje susikaupė nemažai įrašų su įsimintinomis vietomis, puikiais restoranais ir unikaliomis parduotuvėlėmis. Tik neužmirškite: viskas labai subjektyvu!

Parodų TOP 5:

Svarbiausiame šiuolaikinio gyvenimo metropolyje meno koncentracija yra tokia, jog per vieną kelionę pamatyti spėji iš tiesų labai mažą dalį viso to, ką norėtum. Nors šiuolaikinio meno galerijos išsibarsčiusios po visą miestą, pagrindiniai muziejai koncentruojasi vienoje lokacijoje – rytinėje Centrinio parko dalyje. Galbūt Chelsea ar Soho galerijose besilankantys šiuolaikinio meno mylėtojai tikrai supyks, bet čia visgi noriu paminėti man svarbiausias ir didžiausią įspūdį palikusias kolekcijas. Visuomet grįžtu į šiuos muziejus ir kas kartą atrandu kažką visiškai naujo!

THE FRICK COLLECTION – idealus privačios kolekcijos pavyzdys! Tikriausiai žymiausias Amerikos meno kolekcionierius Henry Clay Frick surinko įspūdingą kolekciją: net 3 Vermeerio paveikslai (pasaulyje jų iš viso yra tik 34), Ticianas, El Greco, Rembrantas, Velasquezas, Goya, Holbeinas, - visų neišvardinsi... Kolekcija nėra didžiulė, tačiau kiekvienas jos paveikslas yra tikras šedevras, o eksponuojama ji – privačiame kolekcionieriaus name, kuriame absoliučiai viskas atitinka kolekcijos atmosferą – nuo lubų freskų iki mažiausių interjero detalių. Čia yra ir puikus vidinis sodas, kuriame galima atsikvėpti ir pamąstyti apie ką tik matytus grožius.

KAIP RASTI: 1 East 70th street

MoMA MUSEUM – šiuolaikinio meno muziejus, visuomet žadinantis kūrybiškumą ir suteikiantis daug įkvėpimo. Jis inovatyvus ir savo architektūra ir, žinoma, kolekcijomis. MoMa įvardijamas įtakingiausiu muziejumi šiuolaikiniame meno pasaulyje. Pradėti siūlyčiau nuo viršutinių aukštų, - ten rasite didžiausią pasaulio dailininkų darbų sankaupą: Van Goghas, Matisas, Picaso, Salvadoras Dali, Markas Chagallo, Sezanas, Andy Warholas, Frida Kahlo, Francis Baconas ir daugelis kitų. Čia nuolat vyksta išskirtinės parodos: iki birželio 8 d. galima išvysti Gauguino „Metamorfozes“, kurioje surinkta apie 150 šio žymaus genijaus darbų.

KAIP RASTI: 11 W 53rd street

P.S.: būtinai užsukite į MoMA krautuvėlę, esančią kitoje gatvės pusėje. Čia rasite puikių originalių dovanų, o didžiausią meno literatūros knygyną - muziejaus pirmajame aukšte.

GUGGENHEIM MUSEUM – visi pasaulio Guggenheimo muziejų pastatai yra projektuoti šiuolaikinių architektūros korifėjų. Niujorko galerija – ne išimtis, – vieną ryškiausių XX a. architektūros pavyzdžių sukūrė Frank Lloyd Wright. Eidami per kelis spirale išdėstytus aukštus išvysite pagrindinę kolekciją, kurioje vyrauja impresionistai, postimpresionistai, moderno atstovai, taip pat čia vyksta įvairiausios kintančios parodos: iki rugsėjo 1 d. pristatomas italų futurizmas. Tai – iš tiesų įspūdingas muziejus!

KAIP RASTI: 1071 Fifth avenue

METROPOLITAN MUSEUM OF ART – beprotiško dydžio, fenomenali meno kolekcija! Į šį muziejų išsiruošti reikia bene visai dienai, jei norite pamatyti visus svarbiausius darbus. Tikrai nesigailėsite. Kolekciją galima apžiūrėti ir per kelis kartus, pasirenkant skirtingas jos dalis: Europos tapyba, skulptūra, Azijos šalių menas, Egipto, Islamo, Viduramžių menai ar kostiumų galerijos.

KAIP RASTI: 1000 Fifth avenue

NEUE GALLERY – privatus muziejus, kurio kolekcija apima 1840-1940 metų Austrijos ir Vokietijos meno kūrinius. Tarp jų ir gerai žinomi Gustavas Klimtas, Egonas Schiele, Oskaras Kokoschka bei Bauhaus menininkų darbai. Šalia nuolatinės ekspozicijos, rengiamos laikinos parodos. Iki birželio 30 d. vyks net dvi: „Venecijos secesijos plakatai“ ir „Išsigimęs menas – modernaus meno ataka nacių Vokietijoje“ (visi pristatomi paveikslai anuomet buvo uždrausti nacių).

KAIP RASTI: 1048 Fifth Avenue (at 86th street) 

P.S.: būtina užsukti į šio muziejaus kavinę „Cafe Sabarsky“. Austrų-vengrų imperijos interjero kavinė su autentišku austriško maisto pasirinkimu ir iki silpnumo gardžiais desertais, – tikrai kaip geriausiose Vienos kavinėse!

Ypatinga vieta:

Būtinai atraskite laiko pėstute pereiti per Brooklyno tiltą, o tik perėję būtiniausiai užeikite pavalgyti į THE RIVER CAFE. Išvysite nuostabius vaizdus į Hudson upę ir Manheteno dangoraižius! Labai romantiška vieta ir dieną ir vakare.

KAIP RASTI: One Water street, Brooklyn

Na, o pasistiprinę nepraleiskite progos pasivakščioti Brooklyno centre, - dabar čia renkasi visi įdomiausi Niujorko menininkai ir justi kūrybinė energija: galerijos, restoranai, vienetinės boutique parduotuvės bei puikusis BAM teatras (Brooklyn Academy of Music).

5 mėgiamiausios vietos greitai pavalgyti:

BALTHAZAR – prancūziško stiliaus bistro, atviras nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos nakties. Nors čia vienu metu aptarnaujama apie 200 žmonių, maisto kokybė – puiki. Vyrauja pranzūzų virtuvė, bet kai kurie patiekalai susimaišo su amerikiečių vakarienės maistu. Duona ir pyragėliai kepami restorane, todėl visuomet būna neapsakomo šviežumo.

KAIP RASTI: 80 Spring street, Soho

CAFE HABANA – dieviškas maistas iš Kubos, puiki atmosfera, ir, žinoma, muzika! Paprastutė, gatvinė atmosfera, pritraukianti draugiškai prie stalų susispaudžiančius vietinius hipsterius, prašmatnias damutes ar anonimiškai besistengiančias atrodyti įžymybes. Pigu ir žiauriai skanu! Mano mylimiausi: didelis keptas kukurūzas su sūriu ir žymusis kubiečių sumuštinis su specialioje krosnyje lėtai kepta kiauliena.

KAIP RASTI: 17 Prince street

KELLEY & PING – lyg rytų Azijos stiliaus valgykla, kurią galėtum rasti kur nors Vietname ar Kinijos turgavietėje. Savitarna su dideliu maisto pasirinkimu, autentiška atmosfera ir nuolatine žmonių gausa. Ryškūs gatvės maisto skoniai ir kvapai perkelia į visiškai kitą kontinentą – būtina apsilankyti!

KAIP RASTI: 127 Green street, Soho

SALVATION TACO – Jamie Oliverio nuomone – geriausia meksikietiško maisto virtuvė Niujorke. Ką čia daugiau bepridursi...

KAIP RASTI: 145 East 39th street

PRUNE – daugelį geriausio restorano pietums ar brunch‘ui Niujorke įvertinimų laimėjęs restoranas. Įdomus meniu, aukščiausios kokybės švieži produktai ir labai prieinamos kainos pakerėjo ne tik niujorkiečius... Labai populiari vieta!

KAIP RASTI: 54 East 1st street

Dean & Deluca – gurmaniško maisto parduotuvė, kur galėsite ne tik įsigyti skanumynų lauktuvėms, bet ir pasiimti maisto išsinešimui, paragauti įvairiausių salotų, kepinių, desertų. Pasirinkimas – milžiniškas, kokybė – labai aukšta. Niujorke – net penkios lokacijos.

Pasivaikščiojimo maršrutas šeštadieniui:

Man tai yra geriausias niujorkietiškos energijos maršrutas, kurį taip pat būtų galima pavadinti geriausiu apsipirkimo maršrutu tiems, kam tai aktualu. Jis ilgas, tad išmintingiausia būtų pradėti pusryčiais prancūziško stiliaus mini bistro „Tartine“, kuris yra tapęs ikonine West Village gyventojų vieta (253 West 11th street)

Toliau eikite vieną kvartalą 11-ąja gatve ir rasite Bleecker gatvę, kuri bus jūsų pagrindinė arterija judant link Soho rajono. Tačiau neskubėkite: visose aplinkinėse gatvelėse jūsų laukia dar daug neatrastų lobių, - puikios parduotuvėlės ir magiškos kavinukės! Pavyzdžui Magnolia Bakery (401 Bleecker street). Tai – žymiausia klasikinė amerikietiška kepyklėlė Niujorke, kurioje net vidurnaktį stovi kantriai išsirikiavusi eilė, laukdama ką tik iškeptų pyragėlių. Pasiėmę nedidelę, o gal ir didesnę kepinių dėžutę, toliau keliaudami Bleecker gatve praeisite daugelio populiarių muzikinių barų ir naktinių klubų vietas. Čia savo karjeras pradėjo Bobas Dylanas, Jimis Hendrixas, Bruce‘as Springsteenas.

Priėję Wooster gatvę sukite į dešinę ir praėję dar dvi gatves, jūs jau atsiradote žymiajame Soho rajone! Norintys pamatyti viską, turi pereiti kiekvieną gatvelę iš šiaurės į pietus ir iš rytų į vakarus , - nuo W. Houston iki Broom ir nuo W. Broadway iki Mercer... Kažkada buvęs menininkų ir hipsterių rajonas šiandien nebeturi tos laisvės dvasios, avangardiškumo, tačiau parduotuvės ir restoranai čia – vieni geriausių mieste. Soho taip pat yra ta vieta, kurioje gimė loftų architektūra.
Jei dar turite jėgų, o jų turėti – būtina, reikia aplankyti „Nolita“ (North of Litlle Italy) vadinamu rajoną, įsikūrusį Broadway gatvėje į rytus iki Elizabeth gatvės. Čia rasite tai, ko nebeliko Soho – šiuolaikine energija pulsuojančias madas ir įdomias parduotuvėles Lafayette, Mott & Mulberry gatvėse, nepraleiskite ir „Creatures of Comfort“ (205 Mulberry street).

Perėję didžiulę Bowery gatvę raskite Rivington gatvę ir ja keliaukite tarp menininkų labai populiariu East Village. Orchard gatvėje bus gausu vintažinių boutique parduotuvių ir nuostabiausių restoranų. Jei po šio maršruto negalėsite pajudėti – nekeikite manęs, - Niujorkas didelis ir jam reikalinga didžiulė ištvermė!

Įsimintiniausių parduotuvių TOP 5:

Apeiti visas Niujorko parduotuves tikriausiai reiktų viso mėnesio. Tai – materialistinio pasaulio epicentras, talpinantis viską nuo aukščiausių prekės ženklų iki $1 parduotuvių. Tikriausiai visi žino, 5-ąją, Madison aveniu ir kitas žymiasias parduotuvių gatves, bet, kaip jau minėjau rašydama apie Londoną, - man įsimintinos ne tos parduotuvės, kuriose gali sau leisti viską pirkti, o tos, kuriose visi daiktai yra aukštos kokybės ir tokie, kurių daugiau niekur nerasi. Į tokias parduotuves eini ieškoti idėjų ir Niujorke tokių parduotuvių, - kelios dešimtys. Todėl čia tik kuklus sąrašiukas pačiai pradžiai:

DOVER STREET MARKET NEW YORK – 2013 m. gruodį atidaryta unikali 7 aukštų avangardinio dizaino Meka. Kaip Londone ir Tokijuje priglaudžianti ne tik „Comme des Garçons“ ir visus jų dizainerius, bet ir specialiai šiai, tikriausiai kiečiausiai Niujorko parduotuvei kurtus Burbery ar Prada firmų daiktus. Kiekvienas aukštas – visiškai skirtingas. Tai – koncepcijų ir idėjų ataka. Japonų dizainerės Rei Kawakubo inspiruotas interjeras primena geriausias avangardines instaliacijas. Nepakartojama patirtis ir daug įspūdžių! Atokvėpui – pirmame aukšte esanti „Rose“ kavinė.

KAIP RASTI: 160 Lexington Ave

BARNEYS –išpuoselėto skonio madų žinovų ir įžvalgių modistų apsipirkimo vieta. Didžiulė pačių naujausių prekių ženklų ir moderniausių drabužių įvairovė, išskirtinis stilius ir tiesiog gražūs daiktai. Vienu ar kitu metu čia visuomet galima užtikti kino ir muzikos žvaigždes.

KAIP RASTI: 660 Madison avenue

OPENING CEREMONY – iš pradžių atidaryta kaip vieta dalintis kelionių, meno ir madų įspūdžiais. Praėjus dešimčiai metų tai išaugo į parduotuvių tinklą pasaulio metropoliuose, nuosavą mados liniją, parodas, blog‘ą ir TV kanalą. Parduotuvės etika sutampa su jų pavadinimu, gimusiu iš olimpinių žaidynių: tarptautinis ir daugiatautis požiūris į gyvenimą ir madas. Čia pilna ir ikoninių dizainerių ir pradedančių vietinių niujorkiečių kūrybos bei niekur nematytų daikčiukų iš įvairiausių pasaulio šalių. Naujausios mados, nišiniai ženklai ir tai, ko nerasi niekur kitur.

KAIP RASTI: 35 Howard street

KHIEL’S – didžioji visų žymiausių Holivudo aktorių paslaptis – Khiel‘s kosmetika! Tai prekinis ženklas, vaistinės pavidalu įsikūręs 1851 m. ir iki šių dienų nenaudojantis JOKIOS reklamos. Produktų įpakavimas neturi jokio dizaino ir yra naudojamas kelis kartus. Viskas pakuojama į paprastus plastmasinius butelius su paprasčiausiomis etiketėmis. Ne išvaizdoje esmė, - čia koncentruojamasi į pačią esmę: vis produktai gaminami iš aukščiausios kokybės natūralios žaliavos. Botanikos ekstraktai iš įvairiausių pasaulio šalių atrenkami pagal jų gydomąsias naudingąsias savybes, o ne estetinį grožį, ar kvapą. Ši parduotuvė – pirmoji, kur ir buvo įsikūrusi senoji vaistinė. Neužmirštama klasika!

KAIP RASTI: 109 Third Avenue

OWEN – įdomi boutique parduotuvė. Mada moterims ir vyrams, naujausi ir įdomiausi rūbai. Kai kurie kurti specialiai šiai parduotuvei. Interjero dizainas – gniaužia kvapą: instaliacija ant lubų ir skrupulingai susegti 25000 popierinių maišelių...

KAIP RASTI: 809 Washington street

KIOSK – puiki parduotuvė/galerija, kurioje galima rasti netikėčiausių buities mažmožių iš visų pasaulio kraštų. Parduotuvės savininkė – buvusi vieno Niujorko muziejaus kuratorė, taigi visi surinkti daiktai yra absoliučiai originalūs. Geresnių egzotiškų, vienetinių dovanų už itin mažą kainą niekur kitur negausite!

KAIP RASTI: 41 Union Square West

TEATRAS/ MIUZIKLAI/ OPERA

Niujorko kultūrinis gyvenimas yra toks kunkuliuojantis, jog bet koks kitas pasaulio metropolis galėtų tik pavydėti. Manhetenas tikriausiai būtų ta vieta, kurioje kūrybine energija jaučiama intensyviausiai, bent jau pagal tai, kiek vienam kvadratiniam kilometrui čia tenka teatrų. Kas vakarą rodoma šimtai įvairiausių spektaklių, nuo populiariųjų Brodvėjaus miuziklų, klasikos šedevrų su didžiausiomis Holivudo žvaigždėmis scenoje iki eksperimentinių pjesių mažytėse salėse, talpinančiose ne daugiau, nei 50 žmonių... Kaip nepasiklysti tokioje renginių masėje?

Niujorko teatrinė patirtis prasideda Times square, kur pastovėjęs bent 10 minučių ir apžiūrėjęs visas stulbinančias reklamas, ryškius neoninius ir ant pravažiuojančių autobusų įsikūrusius užrašus, suprasite, kas šiandien Niujorke populiariausia.

Mano TOP 4 vietos, nereikalaujančios didelio anglų kalbos išmanymo:

Be abejo, miuziklų mylėtojams privalu apsilankyti bent viename BRODVĖJAUS teatre. Pasirinkimas nemažas, bet siūlau pasikliauti internetiniu gidu Time Out NY ir išsirinkti tai, ką siūlo kritikai. Jų patarimai patikimi, - tikrai neapsiriksite. Be miuziklų, atkreipkite dėmesį ar nėra kokio spektaklio, kuriame vaidintų žymios kino žvaigždės, - tai gali būti jūsų šansas pamatyti juos gyvai, iš arti.

CARNEGIE koncertų salė – nuostabi erdvė su puikia programa. Čia koncertuoja pasaulio geriausieji!

LINCOLNO centre rasite net kelias aukščiausio tarptautinio lygio organizacijas, kiekvieną vakarą pristatančias išskirtines koncertines programas ir spektaklius su pasaulinio garso solistais bei aktoriais net keliose salėse: METROPOLITENO operos salė (3900 vietų), Niujorko baleto namai – David Koch teatras (2713 vietų), Niujorko Filharmonijos orkestras groja Avery Fischer salėje (2738 vietų), Kamerinis orkestras - Alice Tully salėje, dar yra tūkstančio vietų Vivien Beaumont teatro scena ir mažytė eksperimentinė erdvė. Taigi, – vietos užteks ir visų skoniui, ir biudžetui!

BAM (Brooklyno muzikos akademija) – galimybė išvysti inovatyviausius, avangardinius scenos ir muzikos talentus iš viso pasaulio

Vėlyva vakarienė po spektaklio:

Yra du restoranai, į kuriuos pavalgyti po spektaklio ateina daugelis Brodvėjuje dirbančių aktorių, jų draugai ir kolegos. Jei norite išvysti tikras „žvaigždes“, turėsite apsilankyti čia:

JOE ALLEN – klasikinis amerikiečių restoranas, duris atvėręs 1965 m. ir ateinančiais metais švęsiantis 50-metį. Tai - nepakeičiama teatralų naktinių vakarienių vieta, kurios dažnas svečias - Al Pacino, kaip ir dešimtys kitų teatro bei kino korifėjų.

KAIP RASTI: 326 West 46th street

WEST BANK CAFE – kelis dešimtmečius nesikeičiantis šiuolaikinės amerikiečių virtuvės restoranas - vienas mylimiausių muzikantų ir aktorių restoranų, kuriame jie taip pat renkasi po Brodvėjuje suvaidintų spektaklių.

KAIP RASTI: 407 West 42nd street

Jamie Oliver’io restoranų vakarienei TOP 5:

Mums tiesiog pasisekė: prieš kelis mėnesius vykau į Niujorką ir paklausiau Jamie, kokie restoranai šiose milžiniškos pasiūlos urbanistinėse džiunglėse imponuoja jam, kur jis eina būdamas Niujorke? Visuomet ištikimas draugas ir nuoširdus patarėjas atsiuntė savąjį sąrašiuką. Šį penketuką išbandžiau pati ir galiu drąsiai rekomenduoti. Skubu priminti, jog tai nebus baltų staltiesių ir „rimtų“ manierų restoranai, - čia nėra aprangos kodo, bet yra absoliučiai fantastiško maisto!

MOMOFUKO SSAM BAR – korėjietis šefas David Chang meteorito greičiu tapo vienu įdomiausiu virėju Niujorke, į Azijos šalių virtuvę skonio tekstūromis įnešdamas naujos energijos. Čia – smagi atmosfera, bendri ilgi stalai, roko muzika, jokių rezervacijų ir... eilė laukančiųjų. Neišsigąskite – verta. Viduje paskanausite to, ko dar niekuomet neragavote!

KAIP RASTI: 207 2nd Avenue

BARBUTO – vieno įtakingiausių Amerikos šefų Jonathan Waxman, Kalifornijos stiliaus virtuvė savitu stiliumi interpretuoja prancūziškus maisto gaminimo metodus. Restoranas įsikūręs buvusiame garaže, urbanistinėje, industrinėje erdvėje. Didelės garažo durys atstojančios langus, vasarą būna pakeltos ir visas restorano šurmulys persikelia į gatvę. Sofistikacija be įtampos!

KAIP RASTI: 775 Washington Street

ABC KITCHEN – čia atrasite ypatingai išradingai paruoštą organišką, sveiką maistą. Visas dėmesys skiriamas ingredientų kokybei: sezoniniai, vietiniai produktai pristatomi tiesiai iš juos auginančių ūkių. Šefas Jean-Georges Vongerichten buvo įvertintas Michelino žvaigždute už inovacijas ir menišką požiūrį į sveiką maistą.

KAIP RASTI: 35 East 18th street

THE SPOTTED PIG - interjeru anglišką pub’ą primenantis anglų-italų virtuvės miksas jau dešimt metų sutraukia mases gerbėjų puikiu, nors gana paprastu, meniu.

KAIP RASTI: 314 West 11th street

EL ESQUINA - fantastiškas meksikiečių virtuvės restoranas, į kurį pateks tik tie, kurie nesitiki prabangių durų ir durininkų. Jį rasti tikrai keblu, nes iš išorės viskas atrodo panašu į pigiausią greito maisto užeigą, bet įėjęs randi ir patį durininką, kuris nukreipia eiti laiptais žemyn į... rūsį! Praeidamas pakliūni į virtuvės prieigas ir gali pasižiūrėti, kaip tarp garų darbuojasi šefai, o po to jau eini į salę. Čia – nepaprastai avangardiška, mistiška ir sexy atmosfera, puiki muzika ir dieviškas maistas. Dieviškas!!! Meksikietiška slėptuvė ir geriausios Margaritos Niujorke!

KAIP RASTI:114 Kenmare street

P.S. MARY’S FISH CAMP būtų mano pasiūlymas niujorkietiškai žuvies vakarienei. Įsikūręs nedidukame West Village esančiame kambaryje, restoranas yra toks mažas, jog turi tik 10 vietų prie baro ir galbūt dar 20 prie valgyklos stiliuje suglaustų staliukų, tačiau maisto pasirinkimas ir kokybė – aukščiausios klasės. Ne kartą nuo įspūdingos žuvies lėkštėje pakėlusi akis pamačiau, kad sėdžiu susigrūdusi šalia Sarah Jessica Parker ar Robert Downey Jr.. Taigi, dar kartą: ne pagal įsivaizduojamą prabangą verta spręsti ir rinktis...

KAIP RASTI: 64 Charles street

Puikiojo sekmadienio maršrutas (visas įveikiamas pėsčiomis):
Sekmadienį reiktų pradėti amerikietiškais pusryčiais Meatpacking discrict rajone, tipiškame amerikiečių restorane „Bubby’s High Line“ (71 Gansevoort street, http://www.bubbys.com/our-restaurants/high-line/). Prieš lipdami laiptais į HIGH LINE, skersai ir išilgai pereikitė kelis gatvių kvartalus, - čia rasite tiek šiuolaikinės mados korifėjų, tiek ir nedideles boutique parduotuves. Būtinai užsukite į „Jeffrey“ (449 West 14th street), „Owen“ (809 Washington street) ir „Rag and Bone“ (425 West 13th street).

HIGH LINE - puiki inovatyvi idėja. Tai – nenaudojama traukinių juosta su bėgiais, paversta žaliaja zona, pailgu parku, kuris prasideda būtent čia, šiame itin madingame Meatpacking discrict ir šiandien jau pasiekia 30-tąja gatvę, kirsdamas Chelsea rajoną su jo puikiomis šiuolaikinio meno galerijomis. Eidami išvysite daugelį ikoninių Niujorko pastatų. Visa tai - vietinių gyventojų dešimtmečio iniciatyva, pradėta 2009 m.. Prieš pradėdami keliauti maršrutu, peržvelkite puikius vaizdus: upę, gėlynus, didmiesčio stogus, buvusias industrines erdves... Dar prieš penkiolika metų čia nebuvo įmanoma praeiti dėl mėsos smarvės ir valkataujančių šunų!
Apačioje, 15-ioliktoje gatvėje įsikūręs Chelsea Market (75 Nineth Ave), kur galima rasti įvairiausių originalių suvenyrų bei puikaus gatvės maisto, na o vasarą daugelis prekeivių tiesiog persikelia į High Line. Ties 24-ąja gatve patraukite į šiuolaikinio meno galerijų rajoną Chelsea (tarp 9-tos ir 10-tosios aveniu), kur rasite žymiausias galerijas, tarp jų: Gagosian, Mary Boone, Gladstone ir kt. Visas rajonas nuo 20-tos iki 29-osios gatvės yra nusėtas nedidukėmis meno galerijomis, instaliacijomis ir skulptūromis.

Pasibaigus kelionei, ties 30-ąja gatve, siūlau (geltonuoju taksi arba metro) nuvažiuoti iki CENTRINIO PARKO ir ten pratęsti sekmadieninį pasivaikščiojimą. Ten atrasite tiek puikių vaizdų ir potyrių!

Ypatingos vasaros programos:

„Shakespeare in the park“ – nuo gegužės iki rugpjūčio Centriniame parke esantis Delacorte teatras platina nemokamus bilietus į spektaklius pagal Shakespeare‘o kūrinius. Bilietus galima gauti tik spektaklio dieną, eilėje stovėti kartais pradedama nuo pat ryto, o kasa atidaroma vidurdienį, kiekvienam duodama ne daugiau kaip 2 bilietai. Kartais šiuose spektakliuose vaidina tokie aktoriai kaip Meryl Streep, Denzel Washington, Al Pacino, Liev Schreiber. Tai – dar viena puiki galimybė pamatyti žymiuosius aktorius scenoje!

„Lincoln centre out of doors“ – nuo liepos pabaigos iki rugpjūčio vidurio, kelias savaites Lincolno aikštė pavirsta viena didele scena, su daugybe nemokamų šokio, dramos ir muzikinių spektaklių bei koncertų, kuriuose pasirodo menininkai iš viso pasaulio. Sena ir puiki tradicija!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)