Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo išsaugojimo ekspertų grupės posėdžiui pirmininkavo Lietuvos Respublikos kultūros viceministras Rimantas Mikaitis ir Lenkijos Respublikos kultūros, nacionalinio paveldo ir sporto ministerijos valstybės sekretorius Jarosław Sellin.

Posėdyje buvo apibendrintos įgyvendinamos ir planuojamos bendros veiklos kultūros paveldo srityje, susipažinta su naujausia informacija apie šiuo metu vykdomus sakralinio paveldo paminklų restauravimo darbus, susitarta toliau remti abiem šalims reikšmingo kultūros paveldo atkūrimo projektus, bendradarbiauti atminimo vietų apsaugos srityje. Buvo pasidžiaugta sėkmingai vykstančiu dvišaliu bendradarbiavimu tarp valstybinių atminties institucijų ir nutarta jį stiprinti apsikeičiant specialistais, organizuojant stažuotes, rengiant konferencijas, parodas ir mokslinius leidinius bei keičiantis informacija. Taip pat pristatytos planuojamos iniciatyvos dėl svarbių sukakčių minėjimo bei kultūrai nusipelniusių asmenybių įamžinimo.

Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo išsaugojimo ekspertų grupės susitikimai yra ilgametis bendradarbiavimo su Lenkija formatas. Posėdžiai organizuojami kas dvejus metus: 2019 metais vienuoliktasis dvišalis posėdis vyko Varšuvoje, kitas – tryliktasis – bus rengiamas Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją