Tai tik maža festivalio dalis – pagrindiniai koncertai kelias dienas vyksta Kultūros centro scenoje, kurioje koncertuoja festivalio dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir pasaulinės žvaigždės iš JAV, Brazilijos, Meksikos, Japonijos, Kroatijos, Vokietijos, Suomijos, Italijos, Belgijos, Šveicarijos, Taivanio, Danijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos ir daugelio kitų šalių. Ukmergėje nuo pat pirmojo festivalio daugelį koncertų vedė Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas, muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Festivalio koncertuose šalia klasikinės perkusinės muzikos skamba ir džiazas, atliekami vokaliniai kūriniai, su perkusininkais groja ir simfoniniai orkestrai bei dainuoja jungtiniai chorai. Perkusinės muzikos atlikėjai rengia bendras jungtines repeticijas, kurių metu gimsta tik šio festivalio metu skambančios pasaulinių muzikos kūrinių improvizacijos.

Kiekvienais metais konkurse vyksta ir meistriškumo kursai, kuriuos veda į festivalį atvykę geriausi Lietuvos ir pasaulio atlikėjai bei kompozitoriai.

Šiai metais Tarptautinis perkusinės muzikos festivalis „Percussion Ukmergė 2014“ klausytojus ir gerbėjus pasitinka atsinaujinusiu pavadinimu bei logotipu ir kviečia atvykti į Ukmergę kovo 8-11 dienomis. Festivalio programoje - atlikėjai iš Švedijos, Prancūzijos, Danijos, Latvijos, Lietuvos. Skambės klasikinės perkusinės, džiazo muzikos kūriniai, daug dėmesio bus skiriama šalių tautiniam tapatumui.

2014 metų Tarptautinį perkusinės muzikos festivalį globoja ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas, Ukmergės rajono Garbės pilietis, kraštietis Vygaudas Ušackas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)