Rinkevičiūtės, baigusios Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją, grįžo į Lietuvą ir čia rengia muzikos projektus, solinius, kamerinius koncertus Lietuvoje bei užsienyje. Seserys kartu aktyviai koncertuoja nuo 2005 metų, o jų kasmet rengiami kameriniai koncertai jau turi savų gerbėjų.

Polėkio kupina improvizacijos laisvė greta tikslios ir elegantiškos klasikos – tokį skirtingų muzikos pasaulių susitikimą klausytojams seserys pateikė prieš metus projekte „Džiazuojanti klasika“. Tuomet “Džiazuojančios klasikos” įkvėpėjos pasakojo, jog “viskas gimė iš siekio atrasti kažką naujo, o kartu Lietuvos publikai pateikti tai, kas mūsų scenoje šiek tiek primiršta“. Įkvėptos pasaulinio garso muzikos grandų, klasikinio smuiko virtuozo Y. Menuhino ir džiazo smuiko legendos S. Grappelli, seserys šią muzikinę mintį įgyvendino Lietuvoje ir susilaukė publikos įvertinimo įvairiuose šalies miestuose.

Virtuoziškas fortepijono ir smuikų duetas, akordeono improvizacijos, amžinosios klasikos melodijos nuskambės visiškai kitaip. Naujojoje „Džiazuojanti klasika – 2” programoje seserų scenos partneriai – vienas geriausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo smuikininkų T. Dešukas bei improvizacijų meistras, tarptautinių konkursų laureatas akordeonininkas N. Bakula. Projekto artistams taip pat pritars Lietuvos džiazo atlikėjai V. Nivinskas (kontrabosas) bei V. Vainilaitis (perkusija, mušamieji). 
Tadas Dešukas dalyvauja projektuose su įvairiais džiazo, elektroninės, populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjais, taip pat yra nuolatinis Lietuvos džiazo festivalių dalyvis, o 2006-aisiais buvo pripažintas geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku. 

Nerijus Bakula – vienas talentingiausių Lietuvos jaunosios kartos akordeonistų, dirbantis įvairiuose projektuose su Lietuvos scenos žvaigždėmis, tarptautiniame akordeono festivalyje pristatęs savo džiazo trio ir autorinių kūrinių programą. Nerijaus kuriamose džiazo kompozicijose susikerta svingo, bibopo, "fusion", roko, minimalizmo erdvės, šen bei ten šmėkšteli M. Petrucciani, S. Reicho dvasia. 

Vytis Nivinskas - vienas ryškiausių Lietuvos džiazmenų, kontrabosininkas, pasižymintis muzikinio mąstymo brandumu, garso sodrumu bei ekspresyvumu, aktyvia ir ryškia artikuliacija bei lanksčiomis melodinių linijų kantilenomis. Jis muzikuoja su įvairiais kolektyvais, tarp jų – džiazo grupėmis „Saga“ ir „Riot”, alternatyvios muzikos grupe „Pieno lazeriai“, bendradarbiauja su teatralais, kuria autorinius projektus.  

Vytis Vainilaitis – garsus Lietuvos būgnininkas, koncertuojantis kartu su grupėmis „Skamp“, „My Favourite Gun“ bei įvairiais džiazo projektais. V.Vainilaitis grojo ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje, JAV.

Naujojoje koncerto programoje skambės specialiai šiam projektui R. Giedraičio sukurtos kompozicijos pagal žymiausius klasikos hitus: „Pavasaris“, „Žiema“ (A. Vivaldis), „Arija“, „Tokata‘“ (J.S. Bachas), „Bolero“ (M. Ravelis), "Šokis su kardais" (A. Khachaturian), Tema iš baleto "Romeo ir Džiuljeta" (S. Prokofjevas), „Farandola" (Dž. Bize) ir kt. Žymiausi klasikos hitai kartu su šiuolaikiniais ritmais sukuria neprilygstamą būseną, priversdama klausytoją atrasti ir partirti naujų emocijų gyvenimo kasdienybėje. 

„Džiazuojanti klasika - 2“ klausytojus kviečia į Vilniaus Kongresų rūmus kovo 7 d. O taip pat kovo 5 d. – į Kauno Valstybinę filharmoniją bei kovo 6 d. – į Klaipėdos Koncertų salę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)