Į Tenesio valstijos klubą iš Toronto „Raptors“ iškeistas aukštaūgis jame sužaidė geriausią savo karjeros atkarpą. Per 19 Memfyje sužaistų susitikimų JV vidutiniškai rinko po 19,9 taško, 10,7 atkovoto kamuolio ir 1,6 bloko per rungtynes. Visi šie rodikliai – kol kas aukščiausi lietuvio NBA karjeroje.

Memfyje Valančiūnas sužaidė ir sėkmingiausias savo karjeros rungtynes. Dvikovoje su Finikso „Suns“ ekipa lietuvis pelnė 34 taškus ir atkovojo 20 kamuolių.

Wojnarowski skelbia, jog Jonas su „Grizzlies“ susitarė dėl trejų metų 45 milijonų JAV dolerių vertės kontrakto. Finansinės šio susitarimo detalės kol kas nėra skelbiamos, tad kokiomis proporcijomis ši suma bus išdėliota per tris sezonus sužinosime tik vėliau.

27-erių metų lietuvis turėtų tapti svarbia Memfio klubo dalimi bei padėti „Grizzlies“ ugdyti jaunąjį talentą Jareną Jacksoną. Praėjusių metų biržoje ketvirtuoju šaukimu pakviestas krepšininkas debiutiniame sezone rinko po 13,7 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio per rungtynes, iš toli atakuodamas savo pozicijai solidžiu 36 procentų taiklumu.

Nors Grizliai tikisi, jog ateityje 211 cm ūgio Jacksonas taps klubo starto penketo vidurio puolėju, raumenų masės ir fizinės jėgos stoka verčia klubą ugdyti šį krepšininką sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Tikimasi, jog Valančiūnas bus pagrindine baudos aikštelės jėga tol, kol Jacksonas galės pilnai perimti vidurio puolėjo vaidmenį.

JV pasirašyto kontrakto metinio užmokesčio vidurkis lieka beveik nepakitęs nuo 2016-ais su Toronto „Raptors“ pasirašytoje sutartyje numatytos sumos. Tąsyk lietuvis su kanadiečiais susiderėjo dėl ketverių metų trukmės 64 milijonų sumos.