Arvydas Sabonis

1996 m. gruodžio 26 d. Portlando „Trail Blazers“ žaidė Jutoje prieš „Jazz“ krepšininkus.

Starto penkete rungtynes pradėjęs A. Sabonis per 34 minutes pelnė 26 taškus (6/9 dvit., 2/4 trit., 8/8 baud. met.), atkovojo 13 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius peravimus, 6 kartus suklydo ir 2 sykius pažeidė taisykles. 221 cm ūgio centras buvo rezultatyviausias ne tik savo komandos, bet ir visų rungtynių žaidėjas.

Tiesa, „Trail Blazers“ iš Jutos grįžo be dovanų sirgaliams – varžovams nusileido 94:99.

Arvydas Sabonis

Žydrūnas Ilgauskas

2001-ųjų antrąją Kalėdų dieną Klivlando „Cavaliers“ namuose priėmė tuometinę Naujojo Džersio „Nets“ ekipą ir padovanojo žiūrovams gražią ir itin atkaklią kovą, bet ne pergalę – suklupo 89:91.

Big Z su 15 taškų (7/18 dvit., 1/2 baud met.) savo komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą. Mačą starto penkete pradėjęs centras per 25 minutes dar atkovojo 12 kamuolių, atliko 4 blokus ir 1 rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir 4 sykius pažeidė taisykles.

Žydrūnas Ilgauskas ir LeBronas Jamesas

Darius Songaila

2005 m. gruodžio 26 d. ant „Quicken Loans“ arenos parketo išbėgo du lietuviai: Ž. Ilgauskas ir Darius Songaila. Būtent pastarajam ši akistata buvo geriausia per visas NBA karjeros šventines rungtynes.

Nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs 206 cm ūgio puolėjas žaidė 21 minutę, per kurią surinko 10 taškų (5/7 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus prasižengė.

Bet sėkmė tądien buvo kitoje barikadų pusėje – „Cavaliers“ 102:91 įveikė Čikagos „Bulls“, o Ž. Ilgauskas prie nugalėtojų pergalės prisidėjo dvigubu dubliu – 10 taškų ir 14 atkovotų kamuolių.

Darius Songaila

Šarūnas Marčiulionis

1989 m. gruodžio 26-ąją Ouklando „Golden State Warriors“ lankėsi Jutoje, bet taškų lenktynėse pergalės iškovoti nesugebėjo – „Jazz“ krepšininkams pralaimėjo 118:133.

Rezultatyviame mače tikslumu žibėjo ir Š. Marčiulionis. Vikrusis gynėjas pakilo nuo suolo, tačiau komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą – per 24 minutes įmetė 17 taškų (5/9 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud. met.).

Lietuvos krepšinio legenda ir „Šlovės muziejaus“ narys taip pat perėmė net 4 (daugiausiai komandoje – likę žaidėjai kartu sudėjus taip pat perėmė 4 kamuolius) ir prarado 1 kamuolį bei 4 sykius prasižengė.

Linas Kleiza

Nors krepšininkas NBA yra surengęs ne vieną įspūdingą solo šou, be to, jam priklauso lietuvių rezultatyvumo rekordas, tačiau per Kalėdas taip ryškiai 205 cm ūgio kaunietis nežibėdavo. Geriausios jo rungtynės – 2007-ųjų antrą Kalėdų dieną.

Namuose žaidęs Denverio „Nuggets“ klubas 125:105 sutriuškino Milvokio „Bucks“ krepšininkus, o L. Kleiza prie pergalės prisidėjo 13 taškų (2/2 dvit., 2/4 trit., 3/4baud. met.). Per 19 minučių lietuvis dar atkovojo 5 ir prarado vos 1 kamuolį bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Šarūnas Jasikevičius

Per trumpą NBA karjerą Šaras turėjo galimybę abu sezonus žaisti per Kalėdas, o geresnės rungtynės buvo 2005-ųjų gruodžio 26-ąją, kai vilkėdamas Indianos „Pacers“ marškinėlius įžaidėjas per 22 minutes pelnė 6 taškus, pataikęs 3 dvitaškius iš 4 ir prametęs vienintelį tritaškį.

Nuo suolo pakilęs lietuvis dar atliko rezultatyvumą perdavimą, atkovojo ir perėmė po kamuolį, tačiau 3 sykius suklydo ir 2 kartų pažeidė taisykles.

Mindaugas Kuzminskas

Lygos debiutantas šiemet žaidė pirmosios Kalėdų dienos popietę, bet tradiciškai itin didelio Niujorko „Knicks“ trenerio pasitikėjimo nesulaukė. 27-erių puolėjas per 9 minutes spėjo surinkti 3 taškus (0/1 dvit., 1/2trit.) ir po krepšiu sugriebti 1 atšokusį kamuolį.

Nepasisekė ir pačiai Niujorko komandai – ji krepšinio Meka vadinamoje „Madison Square Garden“ arenoje 114:119 turėjo pripažinti Bostono „Celtics“ klubo pranašumą.

Donatas Motiejūnas

Iki nelemtos nugaros traumos geriausius karjeros NBA statistinius rodiklius demonstravęs D-Mo 2014-aisiais surengė ir geriausią kalėdinį pasirodymą. Tiesa, žvelgiant į bendrus to sezono vidurkius, statistika buvo kukloka.

213 cm ūgio kaunietis Memfyje per 31 minutę pasižymėjo 4 taškais (2/4 dvit.), 6 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais, 2 blokais, 1 pražanga ir 2 klaidomis.

Tą antrąjį Kalėdų vakarą lietuvis namus pasiekė su pergale kišenėje – Hjustono „Rockets“ komanda „Grizzlies“ krepšininkus pranoko 117:111.

Donatas Motiejūnas

Jonas Valančiūnas

Nors šis NBA sezonas Jonui jau penktasis, tik šiemet pirmą kartą jis per Kalėdas galėjo prisidėti prie Toronto „Raptors“ dovanos sirgaliams. Praėjusią naktį Kanados ekipa Portlande 95:91 nugalėjo „Trail Blazers“ ekipą, o 213 cm ūgio uteniškis pasižymėjo dvigubu dubliu.

Per 27 minutes centras iš Lietuvos pelnė 12 taškų (5/13 dvit., 2/2 baud. met.), po krepšiais sugriebė 12 kamuolių, atliko po 1 rezultatyvų ir bloką, perėmė kamuolį ir porą sykių prasižengė.

Domantas Sabonis

20-mečio aukštaūgio debiutas NBA Kalėdiniame mače buvo pažymėtas pergale – jo atstovaujama Oklahomos „Thunder“ komanda savų žiūrovų akivaizdoje 112:100 pranoko Minesotos „Timberwolves“ krepšininkus.

Pats Domantas šiame mače ant parketo lakstė 20 minučių, per kuriuos pelnė 3 taškus, tačiau itin įspūdingus: pirmo kėlinio pradžioje atliko reidą nuo trijų taškų linijos, kurį užbaigė žvėrišku dėjimu su varžovo pražanga. Užriaumojęs ir lygos žvaigždės Russello Westbrooko sveikinimų sulaukęs D. Sabonis dar pridėjo ir taiklų baudos metimą.

Tiesa, legendinio šalies krepšininko sūnus prametė visus mestus tritaškius ir dar vieną dvitaškį, kartą suklydo ir 3 sykius prasižengė, bet taip pat atkovojo 7 kamuolius ir atliko bloką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)