Luizianos valstijos atstovai išvykoje 110:99 (33:25, 28:29, 23:25, 26:20) įveikė Hjustono „Rockets“ (22-25) klubą.

Svečius, kurie neturėjo savo žvaigždės Ziono Williamsono, į priekį vedė Jonas Valančiūnas.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas per 33 minutes sumetė 25 taškus (10/14 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 5/9 baudos), sugriebė 14 atšokusių kamuolių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Prieš tai daugiausiai 29 ir 26 taškais pasižymėjęs JV surengė trečią rezultatyviausią pasirodymą šiame sezone bei kol kas patį rezultatyviausią naujaisiais metais.

„Jis buvo fantastiškas. JV buvo tikrai susitelkęs ir susikoncentravęs į tai, kad padarytų viską, ko reikia, jog laimėtume šias rungtynes“, – sakė treneris Willie Greenas.

Beje, šį kartą J. Valančiūnas žaidė ir ketvirtame kėlinyje – skirtingai nei per paskutinį mačą Bostone, kai „Pelikanai“ lemiamu metu pakriko ir apmaudžiai pralaimėjo.

Toks ėjimas pasiteisino su kaupu: JV per svarbiausią ketvirtį surinko beveik pusę visų saviškių taškų – 11.

Brandonas Ingramas finišavo su 24 (10 atk. kam.), o C. J. McCollumas – su 19 taškų.

Šeimininkams Jalenas Green sukaupė 31, Camas Whitmore'as – 17, o Fredas VanVleetas – 16.

Tiesioginis Jono oponentas turkas Alperenas Šengunas, vidutiniškai pelnantis po beveik 22 taškus, šį sykį tenkinosi tik 10 taškų (4/11 metimai iš žaidimo, 10 atk. kam., 5 rez. perd.).

Nepaisant galingo ir pergalingo pasirodymo, JV spaudos konferencijoje kuklinosi ir teigė, kad tiesiog atliko savo darbą.

„Man atrodo, aš pramečiau keturias baudas – tai yra nepriimtina“, – šyptelėjo aukštaūgis.

32-ąjį gimtadienį pavasarį švęsiantis centras prasitarė, kad neplanuoja užsukti į artėjantį NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalį Indianoje, o būsimas trumpas atostogas išnaudos kelionei ten, kur šiek tiek šilčiau.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį „Pelicans“ viešės pas San Antonijaus „Spurs“ ir Victorą Wembanyamą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją