„Aš esu iš šalies, kur „Žalgiris“ yra vertinamas, kaip legendinė Lietuvos komanda. Kiekvienam ispanui yra garbė būti čia.

„Žalgiris“ yra aukštai vertinamas Europoje. Treniruoti tokį klubą yra labai svarbu ir tai didžiulė garbė. Todėl aš stengsiuosi iš visų jėgų“, - sakė J. Plaza. - Žinau, kad „Žalgiris“ ketina augti ir nori tobulėti. Mūsų laukia sunkūs turnyrai - Eurolyga, VTB (Vieninga) lyga, LKL ir Baltijos lygos. Mes stengsimės visose šiose varžybose. Tikiuosi, kad po metų jūs galėsite pasakyti, kad šis treneris buvo naudingas klubui ir miestui. Stengsimės pagerinti praėjusio sezono rezultatus“.

J. Plaza su krepšininkais dirba taip, kad jie optimalią formą įgytų sezono pabaigai.

„Esu įpratęs, kad žaidėjai sezono pabaigoje rungtyniautų geriau. Aš to pasiekiau Badalonoje, Madrido „Real“ klube ir Sevilijoje. Mes visi geriau pažinsime vieni kitus sezono eigoje. Aš esu patenkintas, mes turime gerą komandą ir galime kovoti su visais varžovais. Turime būti ambicingi“, - kalbėjo naujas „Žalgirio“ strategas.

Ispanijos krepšinio specialistas dar nespėjo apžiūrėti Kauno, bet iki Kalėdų žada pramokti lietuviškai.

„Aš buvau Kaune kelis kartus su kitomis komandomis. Per šias kelias dienas dar nespėjau gerai apžiūrėti miesto. Turėjau daugybę susitikimų su klubo vadovais ir darbuotojais. Draugai ir kiti Ispanijos treneriai man sakė, kad Lietuva yra kaip Šveicarija, tik Šiaurėje. Čia - daug žalumos, ežerų, o žmonės, kuriuos pažįstų, yra draugiški. Tokie - mano pirmi įspūdžiai“, - teigė J. Plaza.

„Prieš atvykdamas, kalbėjausi su daugeliu trenerių ir žaidėjų (apie Lietuvą ir Kauną - DELFI). Mano trūkumas - nekalbu lietuviškai, bet aš jums pažadu per Kalėdas jau bandysiu kalbėti lietuviškai. Privalėsiu prisitaikyti ir suprasti kalbą, prašysiu klubo man pasamdyti lietuvių kalbos mokytoją“.

Krepšinio specialistas iš Ispanijos ypač vertina krepšininkų darbštumą.

„Norėčiau, kad žaidėjai nuoširdžiai dirbtų. Reikia, kad žaidėjai kovotų už komandą, o ne žaistų tik dėl atlyginimo. Tam, kad vėliau jie galėtų didžiuotis, jog žaidė „Žalgiryje“, - savo principus paaiškino J. Plaza.

T.Dardenui patinka, kad krepšinis Lietuvoje lenkia futbolą

„Žalgirio“ naujokas T. Dardenas džiaugėsi tuo, kad Lietuvoje krepšinis populiaresni už futbolą.

„Esu dėkingas už galimybę žaisti tokioje komandoje, su giliomis tradicijomis. Stengsiuosi dirbo smarkiai kiekvieną dieną, kad komanda pasiektų sau keliamus tikslus. O jie - turi būti aukščiausi. Jei treniruotėse dirbsime gerai, mes galėsime tuos tikslus pasiekti. Būna tokių pasiūlymų, kurių negali atsisakyti. „Žalgiris“ yra viena tokių komandų. Eurolyga ir VTB yra stiprios lygos, kol kas daug nežinau apie LKL.

Aš su „Unicaja“ žaidžiau čia ir „Žalgirio“ fanai man paliko gerą įspūdį. Lietuvoje krepšinis yra sportas Nr. 1. Čia vienintelė valstybė Europoje, kur krepšinis populiaresnis už futbolą. Ir man tai patinka“, - pabrėžė amerikietis.

O.Lafayette'as: žinau, kokie pašėlę „Žalgirio“ fanai

Kitas kauniečių legionierius O. Lafayette'as tikisi sumaniai vadovauti „Žalgiriui“ ir su komandos draugais įgyvendinti aikštėje visus trenerio nurodymus.

„Susipažinau su komandos draugais ir treneriu, visi jie - šaunūs. Man didelė garbė žaisti „Žalgiryje“ - komandoje su giliomis tradicijomis ir istorija. Pagrindinis mano tikslas laimėti rungtynes, gerai vadovauti komandai ir vykdyti trenerio nurodymus. Čia puiki arena, geriausia, kur esu buvęs Europoje. Žinau, kokie pašėlę yra „Žalgirio“ fanai ir man malonu, kad čia galėsiu žaisti“.

„Žalgirio" krepšininkai išsidalijo marškinėlių numerius

Pirmadienį „Žalgirio“ krepšininkai išsidalijo numerius, žymėsiančius jų marškinėlius artimiausius devynis mėnesius.

Pasak klubo svetainės internete, dauguma Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipos senbuvių išlaikė savo numerius, o kai kurie komandos naujokai turėjo pasukti galvą kokį skaičių pasirinkti.

Didžiausios paklausos sulaukė 12-as numeris, dėl kurio neakivaizdžiai pešėsi trys krepšininkai. Galiausiai į jį pretendavę Kšyštofas Lavrinovičius ir T. Dardenas turėjo nusileisti penktus metus iš eilės „Žalgiryje“ žaisiančiam Tadui Klimavičiui.

„Pasirinkau 4-ą numerį, nes juo rungtyniavau universitete. Buvau beveik leidęs sūnui išrinkti numerį, bet kai jis pasakė 50-mt, greitai pasinaudojau veto teise“, aiškino T. Dardenas.

T. Klimavičiui nusileidęs K. Lavrinovičius pasirinko 33-ią numerį. Jo broliui pasisekė labiau - Darjušo mėgstamą numerį 7-ą jam užleido Vytenis Lipkevičius. Pastarasis naujame sezone vilkės 10-u numeriu pažymėtus marškinėlius.

Į komandą sugrįžęs Adas Juškevičius savo 8-ą numerį rado laisvą. Tuo tarpu dar vienas naujokas Rimantas Kaukėnas net neketino savo tradicinio numerio 13-o prašyti iš Pauliaus Jankūno. R. Kaukėnas nepageidavo ir 4-o numerio, o pasirinko 21-ą.

Marko Popovičius (6), Mantas Kalnietis (9), Robertas Javtokas (15), Mario Delašas (17), Mindaugas Kuzminskas (19) pasiliko numerius iš praėjusio sezono, o vienas paskutiniųjų numerį rinkęsis O. Lafayette'as apsistojo ties skaičiumi 20-mt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)