Pasibaigus Eurolygos reguliariojo sezono kovoms, turnyro tvarkaraštis lėmė, kad naują etapą tarpušvenčiu kauniečiai pradės išvykoje. Užtat sausio 9 d. „Žalgirio“ arenoje vėl karaliaus Eurolygos krepšinis. Į Kauną atvyks Berlyno ALBA krepšininkai, reguliariajame sezone už savo nugaros palikę Kroatijos ir Prancūzijos čempionus.

TOP-16 formatas išliko toks pats kaip ir praėjusį sezoną. Tai reiškia, kad žalgiriečiams šiame etape iš viso reikės sužaisti 14 rungtynių – 7 jų vyks „Žalgirio“ arenoje. Iš aštuonių grupės komandų į TOP-8 etapą pateks keturios stipriausios ekipos.

Vos po kelių dienų, sausio 12 d., į „Žalgirio“ areną atvyks amžini varžovai iš sostinės. Žalgiriečiai susitiks su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, kurią pirmajame tarpusavio mače Vilniuje įveikė 84:82.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos Lietuvos arenose vyksta nuo 1998-ųjų. Per 16 sezonų šios dvi ekipos dažniausiai susitinka LKL finaluose. Tai reiškia, kad LKL lyderių susitikimai reguliariajame sezone įgauna dar ir papildomą reikšmę. Laimėjusi komanda dažniausiai užsitikrina namų aikštės pranašumą LKL finalo serijoje.

Pastaruosius keturis sezonus „Žalgiris“ triumfavo LKL pirmenybėse, tačiau norint įgyti aikštės pranašumą ir pratęsti pergalių seriją yra reikalingas pilnutėlės „Žalgirio“ arenos palaikymas. Užtikrinkite savo vietas „Žalgirio“ arenoje ir padėkite žalgiriečiams laimėti!

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!