Sostinės derbis nestokojo emocijų aikštėje ir tribūnose, o rungtynių įtampai, panašu, geriau pasirengė „Wolves Twinsbet“. Teoriniai aikštės svečiai 96:85 (28:17, 18:24, 26:17, 24:27) palaužė „Rytą“ ir serijoje iki 3 pergalių pirmauja 1-0.

Dvikovą sėkmingiau pradėję „Vilkai“ jau pirmame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir prieš antrą ketvirtį pirmavo 28:17. Dar svarbiau tai, kad vos per pirmas 3 minutes tris pražangas užsidirbęs „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris ilgam sėdo ant atsarginių suolo.

Antrą ketvirtį Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius pradėjo dviem tritaškiais, geros atkarpos įkvėpti G. Žibėno auklėtiniai pratęsė savo spurtą (11:0) ir pavijo varžovus (28:28).

Kovoje taškas į tašką prieš pat pertrauką „Wolves“ po R. Sulaimono tolimo šūvio įgijo 5 taškų persvarą (46:41).

Po pertraukos „Vilkai“ trečio kėlinio viduryje ėmė tolti: po Jeffery Tayloro tritaškio vėl įgijo dviženklę persvarą (57:46). Nepadėjo ir Giedriaus Žibėno minutės pertraukėlė: du tritaškius paeiliui smeigęs R. Sulaimonas, tolimą metimą pridėjęs Artūras Žagaras leido „Vilkams“ įgyti rekordinę persvarą (70:54).

Prieš lemiamą ketvirtį „Vilkai“ disponavo 14 taškų pranašumu. Nors nominalūs šeimininkai skirtumą buvo apkarpę iki 5 taškų, pakeisti rungtynių eigos G. Žibėno vyrams nepavyko.

„Akivaizdu, blogos rungtynės mums. Ta savaitės pertrauka mums nepadėjo, praradome ritmą, ne visi supratome, koks tai yra etapas ir sezono stadija“, – po nesėkmės kalbėjo G. Žibėnas.

Per pirmas 3 minutes tris pražangas susirinkęs M. Fosteris nuo suolo kilo tik po ilgosios pertraukos.

„Tai gali atsitikti bet kuriose rungtynėse, bet reikia teisingos reakcijos. Čia negali būti išsibalansavimo. Tokiose rungtynėse visko gali nutikti, galime viską pramesti, gali kažkas greitai susirinkti pražangas, kažkoks keistesnis švilpukas nuaidėti, bet tai yra krepšinis ir tos reakcijos turi būti teisingesnės“, – pažymėjo „Ryto“ vairininkas.

Jis antrame kėlinyje net pašoko iš vietos dėl auklėtinių neišnaudotos galimybės laiku prasižengti „iki bonuso“.

„Jau minėjau, kad ne visi suprato, kur esame. Jei tokiame sezono etape reikia aiškinti, kaip svarbu padaryti pražangą antro kėlinio pabaigoje, tai net nereikia jokio komentaro apie tai“, – pažymėjo strategas.

Betsafe-LKL pusfinalis: Vilniaus ''Rytas'' - Vilniaus ''Wolves Twinsbet''

Iki kitų serijos rungtynių – vos para laiko. Anot G. Žibėno, tokiame sezono etape nereikėtų žaidėjams papildomai aiškinti apie dvikovų svarbą.

„Nemanau, kad šiame etape reikia žaidėjams padėti suprasti, jei jie nesupranta šios sezono stadijos... Žinoma, bandysime jiems padėti, kažkiek aiškinti, bet nemanau, kad tai vieta, laikas tą daryti. Kiekvieno asmeniškai reikalas ir erdvė tą padaryti. Mes šiame mače nepirmavome nė vienos minutės“, – pažymėjo G. Žibėnas.

Sostinės derbį arenoje stebėjo kiek daugiau nei 4 tūkst. sirgalių, tačiau tokiomis pajėgomis „Ryto“ strategas nėra nusivylęs.

„Klausimas ne man dėl žiūrovų skaičiaus. Mes džiaugiamės jų gretomis ir palaikymu“, – tvirtino G. Žibėnas.

Prieš dvejus metus „Rytas“ po pirmo pralaimėto LKL finalo serijos mačo tuometinėje „Avia Solution Group“ arenoje sugrįžo žaisti į kur kas ankštesnę ir triukšmingesnę „Jeep“ areną, kurioje iškovojo kertines pergales.

Anot stratego, dabar klubas teoriškai neturėtų tokios galimybės.

„Kiek žinau, yra pasirašyta sutartis su arena, visas rungtynes žaisime didžiojoje arenoje“, – tvirtino G. Žibėnas.

Lemiamame kėlinyje R. Sulaimonas pataikė dvitaškį su pražanga ir taip nutraukė pavojingą varžovų spurtą.

Nuo parketo stryktelėjęs krepšininkas emocingai reagavo į sėkmingą epizodą ir ryžtingai žygiuodamas pro „Ryto“ atsarginių suolelį pečiu kliudė G. Žibėną. Strategas klausiamai pažvelgė į arbitrą.

„Ne, žaidėjas manęs atsiprašė, tai nebuvo provokacija, nieko panašaus“, – teigė G. Žibėnas, paklaustas apie „Wolves“ lyderio emocijas.

Betsafe-LKL pusfinalis: Vilniaus ''Rytas'' - Vilniaus ''Wolves Twinsbet''

Jei ant parketo vyravo atkakli kova, tribūnose dominavo „Ryto“ sirgaliai, užėmę didžiąją pirmo aukšto tribūnų dalį. Oponentai – geros dvi dešimtys „Vilkų“ sirgalių – bazavosi už krepšio esančiose, nuo kitų sektorių atskirtose tribūnose.

Iš viso dvikovą stebėjo apie 4 tūkst. sirgalių.

Pernai „Ryto“ vyrai finale apmaudžiai 2-3 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir prarado čempionų titulą. Tuo metu lygoje debiutavę „Vilkai“ netikėtai krito dar ketvirtfinalyje, kai 0-2 neatsilaikė prieš „CBet“.

Kitame pusfinalyje šiemet kaunasi „Žalgiris“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (kol kas ten – 1-0).

Antrasis serijos mačas – šį penktadienį toje pačioje „Twinsbet“ arenoje, mačo pradžia 18:30 val.

Ketvirtfinalyje „Rytas“ pranoko Jonavos „CBet“ ekipą (2-0), „Wolves Twinsbet“ palaužė Klaipėdos „Neptūno“ pasipriešinimą (2-1).

Šios serijos tvarkaraštis:

  • 05 22 d. „Rytas“ – „Wolves“ 85:96

  • 05 24 d., 18:30 val. penktadienis: „Wolves“ – „Rytas“

  • 05 27 d., 18:30 val. pirmadienis: „Rytas“ – „Wolves“

  • 05 30 d., 18:30 val. ketvirtadienis: „Wolves“ – „Rytas“ (jei prireiks)

  • 06 01 d., 17:00 val., šeštadienis: „Rytas“ – „Wolves“ (jei prireiks)

Pernai „Ryto“ vyrai finale apmaudžiai 2-3 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir prarado čempionų titulą. Tuo metu lygoje debiutavę „Vilkai“ netikėtai krito dar ketvirtfinalyje, kai 0-2 neatsilaikė prieš „CBet“.

Kitame pusfinalyje šiemet kaunasi „Žalgiris“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (kol kas ten – 1-0).