Pastaruoju metu itin sėkmingai žaidžiantis J. Valančiūnas šiose rungtynėse pakartojo savo karjeros NBA lygoje rezultatyvumo rekordą. 32 minutes žaidęs JV pelnė 34 taškus (16/25 dvit., 2/2 baud.), užfiksavo naują geriausią sezono rezultatą atkovodamas 22 kamuolius bei atlikdamas 2 rezultatyvius perdavimus, 2 blokus ir klaidą. Šį sezoną jis surinko jau 38 dvigubus dublius per 45 sužaistas rungtynes.

Pažymėtina, kad pirmą sykį karjeroje 34 taškus J. Valančiūnas pelnė kiek daugiau nei prieš dvejus metus, kai 2019-ųjų kovo 30-ąją išvykoje padėjo „Grizzlies“ komandai 120:115 patiesti Finikso „Suns“. Tąsyk lietuvis realizavo 16 iš 27 dvitaškių ir abi baudas, taip pat atkovojo 20 kamuolių.

Apskritai šį sezoną 28-erių J. Valančiūnas pelno po 16,4 taško ir po lenta sugriebia po 8,4 atšokusio kamuolio. Tai geriausi karjeros piką pasiekusio aukštaūgio vidurkiai nuo pat jo debiuto NBA lygoje pradžios – už Atlanto lietuvis žaidžia jau 9-ą sezoną.

„Varžovų vidurio puolėjas ir visi kiti žaidėjai puikiai pataikė iš toli, todėl buvo sunku apsaugoti krepšį baudos aikštelėje. Aišku, tiek, kad prastai žaidėme gindamiesi šiandien, – po rungtynių kalbėjo J. Valančiūnas. – Visuomet yra labai skaudu pralaimėti po pratęsimo ar per paskutinę ataką. Atrodo, kad nuolat dirbame su tuo, bet maži dalykai lemia, kad pergalė išslysta. Tačiau mes esame laimingi, kad turime ir tokias rungtynes. Tai padeda mums grūdinti savo tvirtumą, įgyti dar daugiau patirties. Aišku, esame laimingi, kad turime tokių rungtynių, tačiau nesame patenkinti rezultatu“.

Savo ruožtu D. Sabonis per 30 aikštėje praleistų minučių viso surinko 18 taškų (6/9 dvit., 1/4 trit., 3/3 baud.), 15 atkovotų kamuolių, 9 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį bei dvi klaidas. Per plauką nuo 7-ojo šio sezono trigubo dublio likęs lietuvis dvigubą dublį šių metų pirmenybėse užfiksavo 36-ą kartą per 48 rungtynes.

Vidutiniškai šį sezoną 24-erių „Pacers“ aukštaūgis per mačą pelno po 19,9 taško ir sugriebia po 11,4 atkovoto kamuolio. Jo rezultatyvumo vidurkis taip pat yra aukščiausias per visą karjerą NBA lygoje, kurioje lietuvis debiutavo 2016-aisiais.

Domanto karjeros NBA lygoje rezultatyvumo rekordas yra 36 taškai. Apskritai lietuvių rezultatyvumo rekordas stipriausiame pasaulio čempionate priklauso Linui Kleizai, kuris 2008-aisiais atstovaudamas Denverio „Nuggets” ekipai per vieną mačą surinko 41 tašką.

Po įspūdingų rungtynių, kuriose abu lietuviai surengė fantastiškus pasirodymus, J. Valančiūnas ir D. Sabonis priėjo pasikalbėti ir Domantas pasiūlė apsikeisti marškinėliais. Paskui abu lietuviai atsisuko su marškinėliais, kad juos įamžintų fotografai.

„Kietos rungtynės. Pagarba mano broliui iš Lietuvos“, – po nuotrauka savo „Instagram“ paskyroje vėliau rašė J. Valančiūnas.


Memfio krepšininkai jau artėjančią naktį savo arenoje egzaminuos Čikagos „Bulls“, o kita Indianos „Pacers“ stotele taps Los Andželas, kuriame naktį iš antradienio į trečiadienį svečių lauks vietos „Clippers“ iššūkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)