Viso pasaulio talentus medžiojantys NBA skautai įdėmiai seka T. Sedekerskio pasirodymus 18-mečių pirmenybėse, kurios dėl saugumo sumetimų iš rugpjūčio mėnesio buvo perkeltos į gruodį. Būtent tvarkaraščio pokyčiai vos neužkirto kelio 204 cm ūgio puolėjui prisijungti prie nacionalinės komandos.

„Buvo sunkumų, klubas nenorėjo išleisti. Tačiau galų gale esu čia ir esu labai laimingas“, – kiek anksčiau Krepšinis.lt prisipažino T. Sedekerskis.

Vitorijos „Baskonia“ klubo geranoriškumo sulaukęs Rimantas Grigas dabar tik trina rankomis – Tadas ne tik geriausias Lietuvos rinktinės narys, bet ir yra vienas geriausių krepšininkų apskritai visame čempionate.

Savo komandoje iš Nidos kilęs žaidėjas pirmauja pagal visus keturis pagrindinius statistinius rodiklius: pelnomus taškus (18,7), atkovotus kamuolius (11,7), rezultatyvius perdavimus (4,7) ir naudingumo balus (24).

Pagal pastarąjį rodiklį T. Sedekerskis neturi sau lygių tarp visų pirmenybių krepšininkų, o antroje vietoje žengiantį žalgirietį Isaiah Hartensteiną iš Vokietijos lietuvis lenkia 2 balais.

Rezultatyviausiųjų sąraše Eurolygos debiutantas rikiuojasi ketvirtas, o rezultatyvių perdavimų grafoje su graiku dalijasi trečią poziciją. Nors tarp Turkijoje susirinkusių žaidėjų Tadas tikrai nėra pats aukščiausias, tačiau savo kovingumo dėka jis pirmauja netgi pagal po krepšiais sugriebtų kamuolių skaičių!

Per trejas rungtynes tik iš pirmųjų lietuvis žengė savo sąskaitoje nesurinkęs dvigubo dublio, o antrajame užfiksavo tokį rezultatą, kuris jam padėjo atsidurti tarp tokių Lietuvos krepšinio talentų kaip Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas ar Domantas Sabonis.

Prieš Bosnijos ir Hercogovinos rinktinę T. Sedekerskis per 38 minutes pelnė 25 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Ši statistika leido jam patekti į įspūdingiausių Lietuvos krepšininkų pasirodymų dešimtuką (pagal taškus ir atkovotus kamuolius).

Išskirtiniu šiame sąraše jaunąjį šalies talentą daro ūgis, nes aukščiau jo išsirikiavę kolegos buvo ir gerokai aukštesni, ir žaisdavo po krepšiais – centro arba sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Vienintelis Vytas Danielius buvo T. Sedekerskio pozicijos žaidėjas.

Next great performance for Tadas Sedekerskis today: 25 points, 12 rebounds & 5 assists. Really creative and polished showing. pic.twitter.com/NDpgts977P— NBADraftProspects (@draftprosnba) December 17, 2016

Dar įspūdingesne kova 18-mečių rinktinės vedlys pasižymėjo paskutinėje dvikovoje, kurioje ir sprendėsi mūsiškių likimas čempionate. Vienu metu net 15 deficitą turėję Lietuvos krepšininkai sugebėjo išplėšti pratęsimą, kuriame palaužė Izraelio komandą ir laimėjo bilietą į ketvirtfinalį. Tadas šiose rungtynėse pelnė 17 taškų ir atkovojo net 15 kamuolių.

Jo žaidimą susižavėję stebi ir Europos žurnalistai bei NBA skautai, o kovingumu jaunasis lietuvis jau netgi prilyginamas vienam geriausių šalies žaidėjų Jonui Mačiuliui.

Verta pažymėti, kad 18-mečių rinktinėje T. Sedekerskis rungtyniauja jau antrą kartą iš eilės – būdamas 17-likos jis tapo Europos jaunių čempionato bronzos medalio laimėtoju. 2015-ųjų vasarą jis vidutiniškai rinko 12,6 taško, 7 atšokusius kamuolius ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Išaugo puolėjo indėlis, tai galbūt ir jo kaklą šįkart papuoš aukštesnės prabos medalis? Tai paaiškės jau šią savaitę, o pirmasis žingsnis apdovanojimų link – jau antradienio popietę vyksianti ketvirtfinalio akistata su bendraamžiais Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)