Sostinėje sekmadienį vyksianti dvikova tarp dviejų LKL grandų bus pirmoji Tomo Pačėso ir Šarūno Jasikevičiaus akistata vyriausiųjų strategų pozicijose. Abu buvę įžaidėjai komandų vairą perėmė sezono eigoje, o Š. Jasikevičiui „Žalgiris“ apskritai yra pirmoji treniruojama komanda.

„Tai buvo natūrali seka. Šarūnas dirbo asistentu, o klubas ieškojo naujo stratego ir pirmiausia kreipėsi į jį. Š. Jasikevičius buvo pagrindinis variantas, ir viskas logiška, kad tapo vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu“, – apie permainas varžovų trenerių štabe penktadienį žurnalistams sakė T. Pačėsas. – Mes su Šarūnu nesame artimi draugai, tačiau nesame ir priešai. Apskritai nenoriu, kad žmonės krepšininkus iš varžovų verstų priešais. Mes galime būti varžovais ir jais būsime, tačiau priešais – niekada“.

Paklaustas, kaip ruošiasi sekmadienio mūšiui, T. Pačėsas nebuvo kalbus.

„Stengiamės gerinti tai, kas buvo blogai. O daugiau – nieko ypatingo. Rungtynės? Taip. Su „Žalgiriu“? Taip. Esame geresnėje laiko atžvilgiu situacijoje ir pamėginsime tai išnaudoti. Ruošiamės pagal tai, kokį matėme „Žalgirio“ žaidimą“, – kalbėjo vilniečių treneris.

Visgi T. Pačėsas nevengė lengvai patraukti per dantį Kauno komandos.

„Kaip rungtynėms rengsis varžovai – jų reikalas. Girdėjau, kad jie ruošiasi sukovoti ir nugalėti „Real“, tai ką jau kalbėti apie mus? Nesame tokie stiprūs, – šyptelėjo T. Pačėsas. – Žinoma, tai juokų forma – mes iš tikrųjų pabandysime kovoti ir nenuvilti žiūrovų“.

Kauniečių situacija prieš rungtynes Vilniuje iš tikrųjų bus sudėtinga. Vėlų penktadienio vakarą jie Ispanijoje kausis su Eurolygos čempionu Madrido „Real“ klubu, todėl laiko pailsėti prieš svarbią LKL dvikovą turės labai nedaug – mačas sekmadienį „Siemens“ arenoje prasidės 17 val.

„Mūsų situacija šia prasme tikrai geresnė, tai reikia išnaudoti“, – pažymėjo T. Pačėsas.

Visgi treneris prieš susitikimą taip pat turi rimtą galvosūkį. Rungtynėse su kauniečiais „Lietuvos rytas“ greičiausiai versis be susirgusio Antano Kavaliausko.

„Tai yra didžiausia mūsų problema. Abejotina, ar jis pasirodys aikštelėje. Treniruotėse nesilankė nei ketvirtadienį, nei penktadienį. Ligos forma gana sunki – nežinau, ar tai roto virusas, ar gripas, tačiau komandai jis greičiausiai nepadės“, – apgailestavo krepšinio specialistas.

Visgi šiose rungtynėse T. Pačėsas jau planuoja į aikštę mesti abu savo naujokus – ir 217 cm ūgio vidurio puolėją iš Lenkijos Adamą Lapetą, ir 185 cm ūgio įžaidėją iš JAV Kendricką Browną.

„Jie čia yra tam, kad padėtų komandai, todėl aikštėje tikrai pasirodys. Žinoma, laiko adaptuotis naujai atvykusiems žmonėms dar reikia, tačiau stengiamės juos kuo greičiau pripratinti prie derinių ir sistemos“, – tvirtino „Lietuvos ryto“ treneris.

Patys Vilniaus krepšininkai rungtynes su „Žalgiriu“ pradės po gana netikėto antausio. Praėjusį savaitgalį išvykoje vilniečiai 65:75 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. Visgi šios neskėmės T. Pačėsas nedramatizuoja.

„Gerbiu varžovus ir juos sveikinu, tačiau tąsyk mes tiesiog labai prastai sužaidėme trečiąjį kėlinuką. Žaidėjai – pavargę po sunkių treniruočių, galbūt šiek tiek neatlaikė. Čia gali būti ir mano kaltės, tačiau mes rengiamės ne tam, kad laimėtume vienas rungtynes, o kad siektume didesnių tikslų“, – teigė treneris.

Šį sezoną „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ tarpusavyje kausis trečią kartą. Abu pirmuosius susitikimus įtikinamai – 79:70 ir 82:68 – laimėjo žalgiriečiai. Tiesa, tuomet prie abiejų komandų vairo dar stovėjo kiti treneriai.

Šiuo metu „Žalgiris“ (18/1) turnyro lentelėje yra pirmas, o „Lietuvos rytas“ (16/3) – antras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)