Praėjusiame debiutiniame sezone Eurolygoje šoklusis puolėjas buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas, jo statusas nepasikeitė ir vasarą persikėlus į „armiečių“ klubą.

Vidutiniškai 16,6 taško per Eurolygos rungtynes renkantis 26 metų 198 cm ūgio krepšininkas ketvirtadienį pamėgins dar kilstelėti savo statistinius rodiklius kovodamas su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Nors praraja tarp maskviečių (4 pergalės/1 pralaimėjimas) ir vilniečių (1/4) Eurolygos D grupėje vis gilėja, S. Weemsas į Lietuvą atvyko nusiteikęs rimtai kovai.

„Mūsų laukia sunkus mačas. Sprendžiant iš vilniečių rezultatų, neatrodo, kad ši komanda būtų puiki, bet jie tikrai bus pasiruošę kovoti. Taip pat turime nusiteikti ir mes“, – DELFI sakė žaidėjas iš JAV.

Vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą, jis tik kartą grūmėsi su „Lietuvos rytu“ „Siemens arenoje“, kadangi dėl traumos paliko žalgiriečių stovyklą prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją. Tąsyk S. Weemsą iki didžiosios pertraukos pančiojo kibi Artūro Jomanto gynyba, bet mačą puolėjas užbaigė pelnęs 15 taškų ir padėjęs savo komandai švęsti pergalę 82:72.

Beveik tiek pat (14) taškų S. Weemsas pelnė ir pirmo Eurolygos turo akistatoje Maskvoje, kur CSKA tik po įnirtingos kovos įveikė „Lietuvos rytą“ 75:73.

– Po pirmosios CSKA ir „Lietuvos ryto“ dvikovos Maskvoje pareiškėte, kad vilniečiai jums – ne konkurentai. Ką turėjote omenyje? – DELFI paklausė S. Weemso

– Buvau ne visai teisingai suprastas. Aš tik pasakiau, kad niekada negalvojau, jog „Lietuvos rytas“ yra mano ar CSKA komandos priešas. Tokie iš tiesų buvo mano žodžiai.

– Ar pats pamenate tą vienintelį kartą, kai praėjusią žiemą atstovaudamas „Žalgiriui“ Vilniuje kovėtės su „Lietuvos rytu“?

– Taip, žinoma. Susirinko labai daug žiūrovų, kurie sukūrė nuostabią atmosferą. Tai buvo neįtikėtina. Žinote, Lietuva turi vienus geriausių sirgalių Europoje. Jie ypač aistringi, kai žaidžia „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“. Tai buvo puikus mačas.

– Pastebite daug skirtumų tarp žaidimo „Žalgiryje“ ir CSKA?

– Taip, jų nemažai. „Žalgirio“ sirgaliai yra žymiai geresni už Maskvos publiką. Kita vertus, puiku būti tokio didelio klubo kaip CSKA dalimi. Klubo organizacija – ideali, jie viską daro teisingai. Esu laimingas ten būdamas.

– Vis dėlto CSKA kol kas tik keletą rungtynių laimėjo lengvai. Tokio rango ekipai šios sezono pradžios turbūt negalima laikyti vykusia. Kokie trukdžiai neleidžia pagaliau įsivažiuoti?

– Mes vis dar bandome pažinti vienas kitą. Komandoje – daug naujokų, įskaitant ir mane. Susižaidimui neišvengiamai prireikia laiko.

– „Žalgirio“ pergalių kraitis Eurolygoje dabar dar pilnesnis nei Maskvos klubo. Tai jums – didelė staigmena?

– Ne. Negalime laimėti visų rungtynių. Mums svarbiausia – patekti į finalo ketvertą. Nesvarbu, kiek pakeliui patirsime pralaimėjimų. Jei tik ten atsidursime, aš bet kokiu atveju būsiu laimingas.

– Ar tikite, kad finalo ketverto turnyre gali tekti susidurti su „Žalgiriu“?

– Žinau, kad kauniečiai dabar žaidžia labai gerai. Be to, jie turi puikų trenerį (Joaną Plazą – DELFI). Linkiu „Žalgiriui“ kuo didžiausios sėkmės.

– Daugelį nustebinote sprendimu palikus „Žalgirį“ apsivilkti kitos Eurolygos komandos – CSKA – marškinėlius. Kada ketinate grįžti į NBA?

– Nežinau (juokiasi – DELFI). Tikiuosi prieš grįždamas pelnyti keletą Eurolygos čempiono titulų. Jokios konkrečios datos nesu suplanavęs, nes pirmiau noriu įgyvendinti savo tikslus Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)