„Aš asmeniškai taip pat manau, kad šios rungtynės nėra reikalingos, bet jeigu jau jos yra pagal turnyro reikalavimus ir protokolą, mes joms turime pasirengti labai rimtai. Motyvacija? Aš manau, kad kiekvienas motyvuoja asmeniškai save. Tačiau būnant profesionaliu krepšininku motyvacijos rasti būtina“, – pareiškė 47-erių graikas.

Pažymėtina, kad panašiai mąsto ir kiek anksčiau nei CSKA komanda „Štark“ arenoje treniruotę surengusio „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, taip pat sutinkantis, kad šis mačas iš esmės nėra reikalingas.

„Bet jis vyks pagal turnyro sistemą, ir jį reikia laimėti. Dėl atvažiavusių žiūrovų, dėl šimto tūkstančių, kurie klubui yra svarbūs, dėl asmeninės situacijos. Juk tikrai smagu paskutinėse rungtynėse pasilyginti su viena stipriausių Europos komandų. Norime pergalingai atsisveikinti su Eurolyga“, – pažymėjo Šaras.

Abiejų trenerių nuomonės sutampa ir dėl neretai kritikuojamo Finalo ketverto formato. Š. Jasikevičius labiau norėtų, kad komandos žaistų atkrintamųjų varžybų serijas, o ne viską išsiaiškintų vienose rungtynėse. Tą patį galvoja ir D. Itoudis.

„Aš – už atkrintamąsias varžybas, tiesiai šviesiai tai sakau. Individualiai tai kalbėjau ir Eurolygos prezidentui, ponui Jordi Bertomeu. Tačiau dabar yra Finalo ketverto turnyras, ir mes turime jį gerbti“, – aiškino CSKA vedlys.

Eurolygos finalų tvarkaraštis

Pasak D. Itoudžio, CSKA komanda pries „Žalgirį“ stos beveik pačios pajėgiausios sudėties – nebus tik puolėjo Andrejaus Voroncevičiaus, kuris patyrė peties traumą pusfinalio rungtynėse su Madrido „Real“ ir šį sezoną apskritai neberungtyniaus.

Rusijos krepšinio kuluaruose jau kurį laiką kalbama, kad santykiai tarp D. Itoudžio ir jo treniruojamų CSKA krepšininkų yra gana įtempti, o pati komanda – susikaldžiusi ir be vidinės „chemijos“. Tai pastebėti buvo galima ir šeštadienio treniruotės metu. Vienoje aikštės pusėje į krepšį mėtė CSKA legionieriai, kitoje – visi Rusijos krepšininkai.

Žurnalistės paklaustas, ar sekmadienio rungtynių su „Žalgiriu“ rezultatas gali turėti įtakos tolesnei jo karjerai CSKA klube, D. Itoudis apsimetė klausimo nesupratęs.

„Rytojaus rungtynės? Aš nežinau. Nelabai suprantu klausimo. Turės įtakos mano ateičiai? Gal jūs tai žinote geriau?, – klausimu į klausimą atsakė graikas. – Kiekvienos rungtynės turi kažkokios įtakos. Bet aš manau, kad mes visi čia esame profesionalai ir turime kontraktus. Taigi, kokia šio klausimo prasmė?“

D. Itoudis CSKA dirba nuo 2014-2015 m. sezono pradžios. Per tą laiką su CSKA jis visus keturis kartus pasiekė Eurolygos Finalo ketvertą, tačiau triumfuoti jame pavyko tik vieną sykį – 2016-aisiais. Pastaruosius du sezonus CSKA neįveikė pusfinalio barjero.

Rungtynės dėl trečiosios vietos Belgrade sekmadienį prasidės 18 val. Vėliau, 21 val., jau didžiajame finale santykius tarpusavyje aiškinsis „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)