„Ši iniciatyva nėra vien varžybos vardan medalių, mes siekiame, kad susitiktų jauni žmonės iš Lietuvos ir Izraelio. Kad kartu jie treniruotųsi, žaistų ir bendrautų“, - sakė Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas.

Turnyras vyks rugpjūčio 11-12 dienomis, jame susirungs keturios komandos iš Lietuvos ir Izraelio. Lietuvai atstovaus trys komandos: Vilniaus Šarūno Marčiulionio, Šiaulių „Saulės“ ir Kauno „Perkūno“ krepšinio akademijos, o Izraeliui - Tel Avivo „Maccabi“ klubas.

Pirmą dieną bus žaidžiami du pusfinalio susitikimai, antrą - varžomasi dėl bronzos ir aukso medalių.

Varžyboms teisėjaus Lietuvos krepšinio aistruoliams puikiai pažįstamas - Romualdas Brazauskas.

Prieš mėnesį savo socialinio tinklo Facebook puslapyje „Izraelis Lietuvoje“ ambasada pradėjo marketingo kampaniją kodiniu pavadinimu „8.12“. Kiekvieną dieną čia buvo viešinamos Lietuvos ir Izraelio žymių žmonių, tarp jų: žurnalisto Pauliaus Gritėno, operos solisto Rafailo Karpio, Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus, Šiaulių miesto mero Artūro Visocko, taip pat legendinių Lietuvos ir Izraelio krepšininkų Talo Brodo ir Š. Marčiulionio nuotraukos, kuriose jie laikė užrašą su slaptu skaičiumi.

Visą šį laiką renginio sekėjai nesiliovė klausinėti apie renginį, žmonės taip pat dalijosi savo nuotraukomis su skaičiumi „8.12“ ir diskutavo, kas tai galėtų būti. Tikra šio skaičiaus reikšmė - tarptautinio krepšinio turnyro finalų data, atskleidžiama tik dabar.

Už pagalbą organizuojant turnyrą, ambasada norėtų padėkoti šioms organizacijoms: Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenei, Lietuvos krepšinio lygai (LKL) ir kitiems rėmėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)