Lietuvos krepšinio gerbėjai nekantriai laukia „Panathinaikos“ klubo įžaidėjo Šarūno Jasikevičiaus pasirodymo. Šaras pirmame etape bei TOP-16 varžybose dažniausiai atliko antrinius vaidmenis, o ketvirtfinalyje tapo vienu Atėnų ekipos lyderių.

Lietuvio taškų vidurkis per keturis šio etapo mačus – 9,3. Jei ne trečia serijos dvikova, kurioje Šarūnas pasirodė blankokai ir taškų nepelnė, jo rezultatyvumas būtų dar didesnis.

Š. Jasikevičius ketvirtfinalyje atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, tritaškius meta 56 proc. taiklumu (5/9), aikštėje vidutiniškai praleidžia po 20 minučių.

Didžiulis kontrastas, palyginti su pirmu etapu. Tuomet įžaidėjas rinko po 6 taškus (TOP-16 etape – vid. 4,7 tšk.), pataikė tik 15 proc. tritaškių (2/3), atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Panathinaikos“ ir „Maccabi“ ekipą serijos laimėtojas pusfinalyje susidurs su Maskvos CSKA klubu. Jau aišku, kad šiame etape „Barcelona“ komanda grumsis su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais ir Martynu Gecevičiumi.

Jei į finalo ketvertą prasimuš Graikijos komanda, tuomet Stambule bus penki Lietuvos krepšinio atstovai: treneris Jonas Kazlauskas, krepšininkai Ramūnas Šiškauskas, Darjušas Lavrinovičius (visi – CSKA), M. Gecevičius („Olympiakos“) ir Š. Jasikevičius („Panathinaikos“).

Eurolygos ketvirtfinalio rungtynės

Ketvirtadienis, balandžio 5 d.

„Panathinaikos“ – „Maccabi“, 21.40 val. (per „Viasat Sport Baltic“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją