„Žaidžiame namie ir prieš komandą, kurią turime įveikti, jei norime patekti į kitą etapą. Tai padaryti mes pajėgūs. Į komandą sugrįžo visi prieš tai traumas turėję žaidėjai išskyrus Beną Magdeną, kuriam lūžęs pirštas“, – prieš rytinę treniruotę pirmadienį kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot jo, Limožo ekipa išsiskiria tuo, kad visa jos jėga sukoncentruota po krepšiu: „Atletiška komanda, fiziškai stiprūs žaidėjai, daug žaidžia derinį „du prieš du“, prie krepšio, reikės į tai atsižvelgti. Tačiau jie turi ir metikų. Stengsimės „uždaryti“ tritaškius ir baudos aikštelę, tam ruošiamės“.

Tuose įtemptuose momentuose mums pritrūksta šaltakraujiškumo, koncentracijos. Daug rungtynių buvome arti pergalės, bet nesugebėjome laimėti. Norime žmogaus, kuris pabaigoje galėtų kontroliuoti žaidimą. Bet, manau, kad mes pajėgūs ir su šia komanda nugalėti PSG.
Rimas Kurtinaitis

R. Kurtinaitis patvirtino, kad klubas atsisveikina su Marcu Carteriu – gynėją mėginta „pastumti“ į įžaidėjo poziciją, tačiau šis manevras reikiamo rezultato nedavė. „Padėkojau jam už darbą. Jokių nusiskundimų juo neturime. Tiesiog ieškome įžaidėjo. Šiuo metu nieko dar neradome. Nesinorėtų tik pakeisti, norisi, kad būtų reikiamas žmogus“, – aiškino treneris.

Pasak jo, tai ne pagrindinė komandos problema.

„Tuose įtemptuose momentuose mums pritrūksta šaltakraujiškumo, koncentracijos. Daug rungtynių buvome arti pergalės, bet nesugebėjome laimėti. Norime žmogaus, kuris pabaigoje galėtų kontroliuoti žaidimą. Bet, manau, kad mes pajėgūs ir su šia komanda nugalėti PSG“, – teigė R. Kurtinaitis.

Strategas davė užuominą, kad nėra patenkintas kito legionieriaus – aukštaūgio Roberto Carterio – žaidimu: „Jei imame užsieniečius, jie turi kažkuo išsiskirti. Robertas jaunas, viskas jo rankose, būsiu atviras, jo žaidimas manęs netenkina. Nesitaikstysime, ieškosime tokių žaidėjų, kurie atvestų komandą į pergalę“.

Kol kas per trejas Europos taurėje sužaistas rungtynes 23-ejų metų 206 cm ūgio R. Carteris vidutiniškai renka po 7,3 taško, ir atkovoja tik po 1,7 kamuolio per 14 aikštėje praleidžiamų minučių.

Į treniruotę atėjęs vienas iš „Lietuvos ryto“ lyderių Rokas Giedraitis pirmą metimą švystelėjo sėdėdamas pirmoje žiūrovų eilėje. Paklaustas, ar dažnai tokie metimai „iš rūbinės“ pavyksta, puolėjas nusišypsojo.

„Tai nieko reikšmingo. Tiesiog mėginame pirmą metimą įmesti. Tiesiog, kad būtų gera nuotaika“, – pasakojo antras pagal rezultatyvumą Vilniaus komandos žaidėjas.

R. Giedraitis Europos taurėje vidutiniškai pelno po 14 taškų, atkovoja po 3 kamuolius ir renka po 11 naudingumo balų. Jį lenkia tik Vilniaus ekipos lyderis Loukas Mavrokefalidis – 20,3 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 21,3 naudingumo balo.

„Tai bus pačios svarbiausios rungtynės iki šiol. Reikia laimėti. Negalime sau leisti pridaryti klaidų. Paprastai turime pranašumą, bet leidžiame sugrįžti varžovams. Neišlaikome persvaros. Jei tai padarysime, laikysimės disciplinos, viskas bus gerai“, – kalbėjo R. Giedraitis.

1 pergalę ir tris pralaimėjimus Europos taurės C grupėje turintis „Lietuvos rytas“ rikiuojasi 4-oje vietoje, o Limožo CSP – 3-ioje. C grupės lyderis – Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ su keturiomis pergalėmis.

Vilniaus komandos rungtynės su Limožo CSP vyks antradienį 20 val.

Tai bus ir kova dėl pirmos pergalės Europos taurėje savo aikštėje. R. Kurtinaičio auklėtiniai Vilniuje iki šiol nusileido dukart – Bilbao „Basket“ (83:93) ir „Lokomotiv“ (85:93) ekipoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)