„Praėjusį sezoną jis parodė, kad gali būti vienas geriausių aukštaūgių NBA lygoje“, – neabejojo 30-metis S. Novakas, į Torontą persikraustęs po mainų su Niujorko „Knicks“ klubu, padėjusių „Raptors“ atsikratyti Andrea Bargnanio.

Tapti geresniu siekia ir pats J. Valančiūnas, rašo NBA apžvalgininkas Mike‘as Ganteris. Jis iš arti stebi NBA vasaros lygą Las Vegase, kurioje „Raptors“ ir J. Valančiūnas startuos šeštadienį kova su NBA čempione Majamio „Heat“.

„Lietuvoje praleidęs labai reikalingas atostogas ir net pasipiršęs, keletą paskutinių savaičių jis jau dirbo Toronte individualiai su „Raptors“ vyr. treneriu Dwane‘u Casey. Treniruočių tikslas – pagerinti J. Valančiūno žaidimą baudos aikštelėje, ypač puolant“, – teigė M. Ganteris.

„D. Casey yra įsitikinęs, kad netrukus antrą sezoną NBA lygoje pradėsiantis lietuvis labai pagerino šį savo žaidimo aspektą“, – tęsė NBA apžvalgininkas, primindamas, kad debiutiniais metais vidurio puolėjas rinko po 8,9 taško ir 6,0 atkovoto kamuolio.

Jis taip pat žavėjosi J. Valančiūno humoro jausmu: „Lietuvis juokaudamas sugriebė „Raptors“ atstovą spaudai Jimą LaBumbardą, pakėlė jį nuo žemės ir jau laikė horizontaliai, taip grasindamas įmesti jį į šiukšlių dėžę.“

„J. Valančiūnas žino, kad pasibaigus sezonui turi labai daug dirbti ir jis dirba“, – pridūrė M. Ganteris.