Šeimininkų teisėmis žaidę, bet beveik visą laiką savo varžovus vijęsi „Ryto“ krepšininkai nusilenkė „Vilkams“ rezultatu 85:96 (17:28, 24:18, 17:26, 27:24) ir serijoje iki 3 pergalių atsilieka 0-1.

Nuo suolo kilęs Rasheedas Sulaimonas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose: per 23 min. pelnė 18 taškų (2/6 dvit., 3/8 trit., 5/5 baud.), taip pat atkovojo 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Trečiame kėlinyje du jo paeiliui tritaškiai leido „Wolves“ ekipai atitrūkti dviženkle persvara, o lemiamame kėlinyje taškai su pražanga leido nutraukti pavojingą „Ryto“ spurtą.

„Puikios rungtynės, puikus pusfinalio startas. Laimėjome prieš stiprią komandą. Abejoms komandoms tai buvo geras mačas, turime nepamiršti, kad tai tik pirmas mačas, artimiausios rungtynės – jau penktadienį, mūsų misija nebaigta.

Puiki pergalė, bet per anksti kažką švęsti, turime grįžti prie darbų penktadienį“, – po pergalės priminė R. Sulaimonas.

„Vilkai“ jau pirmomis minutėmis išprovokavo dvi Marcuso Fosterio pražangas, po kurių „Ryto“ lyderis užsidirbo dar ir techninę bei ilgam save eliminavo iš žaidimo.

„Jis puikus, kertinis varžovų žaidėjas. Kai pirmame kėlinyje surenki tris pražangas, žinoma, tai turi įtakos. Reikia atiduoti pagarbą varžovams, nes jie lemiamame ketvirtyje grįžo į rungtynes.

Šioje dvikovoje netrūko emocijų ir kovos, juk tai Vilniaus derbis“, – pažymėjo R. Sulaimonas.

Betsafe-LKL pusfinalis: Vilniaus ''Rytas'' - Vilniaus ''Wolves Twinsbet''

„Mes pasitikime savo jėgomis. Manau, esame labai talentinga ekipa, turime vaikinų, kurie gali suvaldyti įtampą. Mums reikėjo pasirodyti geriau nei susitikimuose, kuomet „Rytui“ pralaimėjome sezono metu. Šiandien geriau atlikome savo darbą ir pelnytai laimėjome“, – pabrėžė R. Sulaimonas.

Jis neabejoja, kad ir kitose pusfinalio serijos rungtynėse netrūks įtampos ir emocijų.

„Visos šios serijos dvikovos bus lyg šunų pjautynės.