Pirmąjį „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijos susitikimą itin galingai pradėjo Darjušas Lavrinovičius, privertęs pamiršti, kad šiemet jis švęs jau 39-ąjį gimtadienį. „Lietkabelio“ aukštaūgis vienu metu buvo pelnęs netgi daugiau taškų nei visa Kauno komanda (7:6) ir nors tuomet vos kvapą gaudęs atletas paprašė keitimo, puikaus jo starto įkvėpti panevėžiečiai pirmąjį kėlinį laimėjo 21:14.

Netrukus viskas pradėjo dėliotis į savo vietas. Iniciatyvą perėmęs „Žalgiris“ pasivijo, aplenkė, o ketvirtajame kėlinyje pradėjo ir triuškinti svečius. Tuo metu greitai pražangų prisirinkęs Darjušas ilgam buvo likęs su tais pačiais 7 taškais, kol jo komandai jau pralaimint 59:76 atletas į taškų kraitį prisidėjo dar du baudų metimus.

„Mes veteranų komanda? Kas jums taip sakė? Vėl žiniasklaidos prisiskaitėte. Pas mus yra ir patyrusių žaidėjų, ir jaunimo. Gera komanda. Mes kovosime ir žaisime“, – po rungtynių sakė vyriausios „Betsafe-LKL“ ekipos vyriausias žaidėjas, kuris ieškodamas pralaimėjimą apibūdinančių žodžių vietoje „pavargome“ rinkosi „pasimetėme“ ir „pasidavėme“.

„Rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Ketvirtajame kėlinyje pasidavėme, bet sunku taip sakyti krepšinyje. Gal taisyklingiau sakyti, kad pasimetėme (galutinis rungtynių rezultatas – 93:69 žalgiriečių naudai, – red. past.). Neužpuolėme, jie pradėjo agresyviau gintis, mes pradėjome laužyti savo derinius, išėjo tokia sumaištis, gynyboje nesusikalbėjome, jie įmetė lengvus taškus. Kaip sakoma, prasidėjo ir pasipylė.

Pats prisirinkau pražangų. Norėjau gintis agresyviai, bet teisėjai šiandien kontroliavo rungtynes. Manau, kad švilpė neblogai ir nepasidavė mūsų emocijoms. Kada gauni tokias pražangas ir jau turi keturias, tu paskui išeini ir būni pusiau darbinis: nenori prasižengti, o gintis kietai reikia. Tai išmušė iš vėžių ir gavosi kaip gavosi“, – dėstė D. Lavrinovičius.

„Čia yra atkrintamosios varžybos. „Žalgiris“ mėgsta žaisti kietai, mėgsta kietą krepšinį. Paprasčiausiai kažkur per emocijas, per norą pervertini savo galimybes ir gal kažkur kiečiau, grubiau pradedi stabdyti. Automatiškai tai tampa bauda. Čia yra atkrintamosios ir to neišvengsi“, – savo pražangas aiškino aukštaūgis.

Nors D. Lavrinovičius ant parketo praleido tik 13 minučių, rezultatyvumu jis pranoko kitus „Lietkabelio“ veteranus, kurių minučių aikštelėje pražangos neribojo. Kšištofas ir Simas Jasaitis pelnė po 6, Lorenzo Williamsas – 5, o Gintaras Leonavičius – 4 taškus. Toli nuo savo vidurkių liko ir Vaidas Čepukaitis bei Dominikas Mavra.
Rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Ketvirtajame kėlinyje pasidavėme, bet sunku taip sakyti krepšinyje. Gal taisyklingiau sakyti, kad pasimetėme.
Darjušas Lavrinovičius

Panevėžio komandos žaidėjams itin sunku buvo ir gynyboje. Nors jie sustabdė žalgiriečių snaiperius, pataikiusius vos 2 tritaškius iš 12, baudos aikštelėje svečiai leido varžovams įmesti net 48 taškus. D. Lavrinovičius sakė, jog nerandant būdų apsiginti panevėžiečiams tiesiog nusviro rankos.

„Kauniečiai praktiškai neturi silpnų vietų, kad tu galėtum ir prieš snaiperius apsiginti, ir baudos aikštelėje. Todėl mes labiau akcentavome snaiperių gynybą, kažkur palikdavome ir Aaroną White’ą, ir Brandoną Daviesą laisvesnį. Stengėmės, kad neišmestų laisvų tritaškių.

Rizikavome, bet manau, kad tris kėlinius tikrai gerai žaidėme, bandėme būti žaidime. Atrodo, kad pabandėme, bet paskui buvo tokia atkarpa, kai paleidome porą momentų ir pasimetėme. Gal nepatikėjome, kad galime laimėti, kad galime kabintis“, – pasakojo D. Lavrinovičius.

38 metų 212 cm ūgio krepšininkas tiki, kad „Lietkabelis“ nenuleis rankų ir šioje pusfinalio serijoje kovos iki galo. Anot sportininko, tai padaryti Panevėžio komandai leis pakeista taktika ir sirgalių palaikymas „Cido“ arenoje. Namuose panevėžiečiai žada rungtyniauti gerokai energingiau nei Kaune.

„Yra daug taktinių dalykų, kuriuos reikia taisyti. Analizuosime, turime laiko ir manau, kad poryt būsime pasiruošę. Namuose tikimės žaisti geriau. Stebint saviems sirgaliams bus daugiau motyvacijos, bus daugiau energijos, kad žiūrovai nenusiviltų mūsų žaidimu“, – sakė D. Lavrinovičius.

Antros komandų tarpusavio rungtynės Panevėžyje vyks ketvirtadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)