„Suprantame, kad Lietuvoje krepšinis ne veltui vadinamas antrąja religija ir sirgaliams tai tikrai būtų nemenkas praradimas, tačiau šiuo metu būtina imtis visų įmanomų prevencijos priemonių, kurios gali padėti apsaugoti Lietuvos žmones – jų sveikatą ir gyvybę nuo pavojingo COIVD-19 protrūkio Lietuvoje“, – rašoma sveikatos viceministro Algirdo Šešelgio pasirašytame rašte.

Rungtynės numatytos 20 val.

Ekstremalių situacijų operacijų centras nurodo teikiantis rekomendacijas išvengti masiško žmonių susibūrimo vienoje vietoje, atsižvelgdamas į tai, kad Europoje, ypač Italijoje, sparčiai didėja naujojo koronaviruso sukeliamos užkrečiamosios ligos atvejų.

„Vienareikšmiškai – jei virusas būtų įvežtas Lietuvą ir išplistų arenoje, talpinančioje daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų, COVID-19 protrūkį suvaldyti būtų itin sunku“, – pažymima SAM rašte.

Teigiama, jog „Europa šiuo metu yra ant kritinės COVID-19 plitimo ribos“.

„Situacijos rimtumu neabejoja ir mūsų šalies medikų bendruomenė, kuriai greičiausiai jau netrukus teks sutelkti visas savo žinias ir pasaulinę patirtį, gydant šiuo virusu užsikrėtusius mūsų tautiečius. Tad bet kokios priemonės, kurios kuo ilgiau leistų išvengti viruso Lietuvoje, turi būti taikomos“, – pabrėžia ministerija.

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Lietuvos vyriausybė trečiadienį paskelbė ekstremalią situaciją valstybės lygmeniu. Anot Vyriausybės atstovų, tai leis lanksčiau naudoti valstybės rezervo lėšas ir teikti privalomus nurodymus.

Lietuvoje kol kas nėra nustatytas nė vienas koronaviruso atvejis.

Primename, trečiadienį Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją dėl koronaviruso plitimo Europoje, „Žalgiris“ išplatino pranešimą, kuriuo paragino penktadienį Lietuvoje Eurolygos rungtynes žaisiančios Milano „Olimpia“ ekipos aistruolius susilaikyti nuo kelionės į Kauną.

Remiantis klubo pranešimu, toks prašymas per varžovų ekipos atstovus pirmiausiai buvo nusiųstas bilietus norėjusiems įsigyti Italijos sirgaliams.

Taip pat „kviečiami sąmoningais būti“ ir krepšinio gerbėjai, kurie per pastarąsias kelias savaites viešėjo koronaviruso apimtose Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose.

Jiems siūloma susilaikyti nuo lankymosi viešose vietose, įskaitant ir „Žalgirio“ rungtynes. „Žalgirio“ klubas pasilieka teisę imtis visų reikiamų prevencijos priemonių tvarkos užtikrinimui: neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo“, – rašoma Lietuvos čempionų klubo pranešime.

Kol kas nėra jokių ženklų, kad rungtynės galėtų neįvykti. „Žalgiris“ ketvirtadienį ryte darys eilinę treniruotę prieš rungtynes, planuojamas tradicinis stratego Šarūno Jasikevičiaus komentaras apie būsimą mūšį, o iš Milano į Lietuvą varžovai atskrenda ketvirtadienį vakare.

Pirmame rate Milane pergalę 85:81 iškovojo „Armani Olimpia“ ekipa.

SAM raštas „Žalgiriui“, SAM Ekstremalių situacijų operacijų centro informacija ir rekomendacijos:

SAM raštas „Žalgiriui“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (620)