Remiantis klubo pranešimu, toks prašymas per varžovų ekipos atstovus pirmiausiai buvo nusiųstas bilietus norėjusiems įsigyti Italijos sirgaliams.

Taip pat „kviečiami sąmoningais būti“ ir krepšinio gerbėjai, kurie per pastarąsias kelias savaites viešėjo koronaviruso apimtose Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose.

Jiems siūloma susilaikyti nuo lankymosi viešose vietose, įskaitant ir „Žalgirio“ rungtynes.

„Žalgirio“ klubas pasilieka teisę imtis visų reikiamų prevencijos priemonių tvarkos užtikrinimui: neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo“, – rašoma Lietuvos čempionų klubo pranešime.

Primename, kad dvikova su Artūro Gudaičio atstovaujama komanda Kaune vyks penktadienį, nuo 20 val.

Pateikiame „Žalgirio“ pranešimą:

Sirgaliai, kurie jaučiasi prastai, jiems pakilusi temperatūra, jie čiaudi ar kosėja, primygtinai prašomi pasilikti namuose ir saugoti savo bei aplinkinių sveikatą.

Kauno „Žalgiris“ ragina atkreipti dėmesį į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas ir patarimus, kaip apsaugoti save ir aplinkinius. Norint apsaugoti save ir kitus nuo viruso, reikėtų dažnai plauti rankas, neliesti rankomis veido (nebent iš karto nusiplovus rankas), kosulį dengti į alkūnės linkį ar audinį, laikytis atokiai nuo kosėjančių ar čiaudinčių asmenų, vengti artimo kontakto. Pasijutus blogai, rekomenduojama likti namuose.

Atsižvelgiant į rekomendacijas, pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose bus įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai bus pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, koronavirusas gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą, žmonėms čiaudint, kosint ar iškvepiant. Nors žmonės dažniausiai būna užkrečiami, kai pasireiškia simptomai, įtariama, kad kai kurie žmonės gali perduoti virusą dar iki simptomų atsiradimo.

Todėl vykstant į rungtynes yra prašoma įvertinti galimus simptomus, pvz.: karščiavimą, kosulį, dusulį ir kitus kvėpavimo sutrikimus, raumenų skausmus ar jaučiamą nuovargį. Pasireiškus šiems simptomams siūloma apriboti bendravimą su aplinkiniais ir kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.

Sprendimas atvykti į Kauno „Žalgirio“ areną ir stebėti rungtynes gyvai yra kiekvieno aistruolio savanoriškas sprendimas, todėl Kauno „Žalgiris“ neprisiima atsakomybės už arenos svečių sveikatos būklę.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (500)