Pirmadienį apie naują netektį Lietuvos rinktinėje prasitarė jos kapitonas Jonas Valančiūnas.

Anot jo, A. Butkevičius pasaulio čempionatą turės praleisti dėl traumos.

„Pats neseniai sužinojau – labai liūdna ir neramu. Jis būtų labai svarbus žaidėjas rinktinėje, gaila, kad taip atsitiko. Sveikatos jam – tokių dalykų nepasirinksi. Svarbiausia, kad jam ateityje viskas būtų gerai. Labai reikalingas, bet jam labiau reikia būti sveikam.

Nežinau, kas tiksliai nutiko Arnui. Žinau, kad turi gana rimtų problemų, net gali reikėti operacijos. Tiksliau nežinau“, – sakė J. Valančiūnas.

Delfi duomenimis, A. Butkevičius jau pirmadienį Kaune gulėsi po chirurgo skalpeliu, jam atlikta čiurnos operacija, išvalant susidariusias ataugas.

Įprastai po tokio pobūdžio operacijų krepšininkai sveiksta kelis mėnesius.

Pirmadienio popietę „Žalgiris“ pasidalino žinia, jog operacija A. Butkevičiui jau atlikta, o jo reabilitacija užtruks maždaug 6 savaites.

Po lemiamų penktųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynių čempionu tapusio „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis buvo užsiminęs, jog A. Butkevičius pajuto kojos skausmus, dėl kurių galėjo ir nežaisti paskutiniame sezono mače.

Delfi žiniomis, vienas Kauno klubo pergalės kalvių ant parketo tąkart žengė į koją suleidus vaistų injekciją.

Bet pats 30-metis klaipėdietis tuomet Delfi dar sakė neturintis dvejonių dėl vasaros planų.

„Jokių abejonių nėra, kalbėjausi su treneriu. Jeigu viskas sklandžiai be kažkokių netikėtumų – būsiu“, – prieš dvi savaites tvirtai nusiteikęs vykti į pasiruošimo stovyklą buvo A. Butkevičius.

Gynybos specialistas rinktinei atstovauja nuo 2019-ųjų ir per tą laiką pagrindinių varžybų dar nebuvo praleidęs.

Primename, kad pirmenybėse dėl įvairių priežasčių nebus dar penkių svarbių krepšininkų: Domanto Sabonio, Edgaro Ulanovo, Mariaus Grigonio, Roko Giedraičio ir Luko Lekavičiaus.

Rugpjūčio 25 d. planetos pirmenybes lietuviai pradės Maniloje (Filipinai), kur D grupėje kovos su Juodkalnijos, Meksikos ir Egipto atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)