Bronzine čempionato komanda tapo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, kuris lemiamose, penktosiose, mažojo finalo rungtynėse 84:72 įveikė Jonavos „CBet“ ir triumfavo serijoje iki trijų pergalių 3-2.

Pirmoje susitikimo pusėje lietkabeliečiams kelią link medalių rodė Jamelas Morrisas, dar iki didžiosios pertraukos sušveitęs 14 taškų ir sukrovęs saviškiams dviženklę persvarą – 46:35.

Trečiame ketvirtyje spurtavę „CBet“ vyrai grėsmingai priartėjo iki trijų taškų, tačiau kelis svarbius dvitaškius įmetė Gabrielius Maldūnas ir Panevėžio ekipa stabilizavo padėtį – 67:54. Per likusį laiką stebuklo nebeįvyko ir finalinė sirena paskelbė „7bet-Lietkabelio“ pergalę 84:72.

Tik antrą sezoną aukščiausiame divizione baigę jonaviškiai pirmą kartą labai rimtai pretendavo finišuoti tarp prizininkų.

„Aš manau reikia pasveikinti „Lietkabelį“, nes komanda nusipelno pagyrų. Mums su jais buvo sunku žaisti, nes tai Europos taurės komanda, kuri ketvirtose ir penktose rungtynėse ėmė keitinėti gynybos sistemas. Tai mums tikrai labai sunku buvo.

Bet noriu pasakyti „ačiū“ ir savo žaidėjams. Per atkrintamąsias realiai žaidė septyni-aštuoni žmonės. Kovėmės ir su „Rytu“, kuris iš pagarbos galėjo vieną pergalę mums ir atiduoti (juokiasi). Man ir dabar šiupuliukai eina. Turėjome tokį sezoną, kad vau.

Geras sezonas ir mums, ir panevėžiečiams. Visi gali būti patenkinti“, – spaudos konferencijoje džiaugėsi Virginijus Šeškus.

Patyręs specialistas atskleidė, kad panevėžiečiai ir Nenadas Čanakas jį nustebino, kai viduryje serijos nusprendė pakeisti taktiką ginantis.

„Prigavo“, – pripažino jis.

V. Šeškus sezono finiše užsidirbo ir techninę pražangą bei po jos sarkastiškai kėlė nykščius į viršų, tačiau atslūgus aistroms teisėjų nebetarkavo.

„Aš paprasčiausiai spontaniškai sureagavau. Galvojau, kad mane baudžiu už didesnius nuopelnus, ne už mažyčius. Pasirodo, kartais ir už mažyčius nubaudžia“, – šmaikštavo „CBet“ vairininkas.

Perklaustas, kaip vertina apskritai šį sezoną, V. Šeškus šypsojosi.

„Nekaip – būtų buvę geriau antra ir trečia vietos arba antra ir antra (juokiasi). Klausykit, aš galvoju, kad čia yra fantastika. Iki kosmoso trūko labai nedaug. Visą laiką prieš sezoną sakau, kad mano tikslas su bet kokia komanda patekti į ketvertuką, nors šiemet pirmą kartą pasakiau, kad tai būtų staigmenėlė“, – pasakojo strategas.

Net ir likę per žingsnį nuo prizininkų pakylos Jonavos krepšininkai turi kuo didžiuotis: jie ne tik iškovojo KMT sidabro medalius, bet ir LKL pirmenybėse pateko į didįjį ketvertą, pakeliui į jį eliminavę kone penkis kartus didesnį biudžetą turėjusius „Wolves“.

Komentuodamas savo ir klubo ateitį Virgis prabilo apie didžiulį nuovargį.

„Jūs nė neįsivaizduojat. Aš per šiuos metus kartu su žaidėjais taip pavargau, manau, lygiai. Žinote, kartais pavargsti nuo pralaimėjimų, būni nuliūdęs. O čia daug laimėjome – per kokius tris mėnesius tiek emocijų: KMT bronza, LKL pusfinalyje nugalėti „Vilkai“. Aš ir vyrams sakiau, kad jie žaistų toliau ir įrodytų savo vertę.

Reiktų vadovų klausti. Tikiu, kad užimta ketvirta vieta duoda teisę žaisti bent jau FIBA Čempionų lygos atrankoje. Manau, kad gal bent tai. Bet reikia surinkti tą komandą. Gyvenimas įvairiai susidėlioja. “, –

Panevėžiečiai pernai tapo vicečempionais, o prieš tai dvejus metus iš eilės pelnė bronzą. Medalius „Lietkabelis“ iškovojo ir 2017-aisiais, kai užėmė antrą vietą.

Primename, kad nors pasinaudoti reguliariajame sezone užsitarnautu namų aikštės pranašumu „Lietkabelis“ negalėjo dėl „Kalnapilio“ arenoje šią savaitę vyksiančio tarptautinio badmintono turnyro, miesto prie Nevėžio atstovai sulaukė audringo palaikymo ir kaimynystėje, į kurią atvyko net keli pilni fanų autobusai.

Įdomu, kad visi keturi ankstesni susidūrimai šioje serijoje baigėsi svečių pergalėmis: „Cbet“ laimėjo pirmą ir trečią mačus (atitinkamai 89:80 ir 82:63), o „Lietkabelis“ gelbėjosi antrajame (88:87) ir ketvirtajame (75:55).

Didžiajame LKL finale taip pat viskas išsitęsė maksimaliai ilgai: serijoje tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ visiška lygybė – 2-2. Auksinis mūšis vyks šeštadienį Nemuno saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją