Svečiai iš uostamiesčio laimėjo pirmąsias serijos rungtynes 84:79.

Kaip po mačo pareiškė vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis, baigtis galbūt būtų kitokia, jei ne „Neptūno“ kapitonas.

„S. Galdikas dominavo, jis buvo pagrindinis „Neptūno“ koziris ir pagrindinė mūsų problema“, – varžovų vidurio puolėju stebėjosi specialistas.

„Norėčiau, kad Simas visada taip žaistų. Šįkart jam ir oponentai buvo parankesni – buvo su kuo pasistumdyti. Simas atsigavo sutikęs savo lygio priešininkus“, – pridūrė „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis.

31-erių klaipėdiečių galiūnas iš viso surinko 17 taškų (7/10 dvitaškių) ir atkovojo 6 kamuolius. „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjai – Martynas Echodas ir Loukas Mavrokefalidis – kartu sudėjus pelnė mažiau taškų (15) nei S. Galdikas.

„Mūsų pranašumai šiandien buvo komandinis žaidimas, noras laimėti, užsidegimas. Reikia tik norėti. Stengėmės, aišku, buvo klaidų, galbūt galėjome pergalę pasiimti ir lengviau. Kaip visada, patys sau tarp kojų kišame pagalius, prisidarome rūpesčių. Bet geriau jau blogai žaisti ir laimėti, negu atvirkščiai“, – sakė pats rungtynių herojus.

„Neptūno“ kapitonas metų pradžioje itin karčiais žodžiais išlydėjo į „Lietuvos rytą“ perėjusius buvusius komandos draugus Mindaugą Girdžiūną ir Arną Butkevičių, kuris pirmadienį nežaidė dėl sveikatos problemų.

Dabar S. Galdikas nebenori lieti žibalo į ugnį ir atsargiau renkasi žodžius.

„Nenoriu prisikalbėti“, – šyptelėjęs prisipažino aukštaūgis.

Vis dėlto toks „Neptūno“ stipruolis – dar pavojingesnis „Lietuvos rytui“, nes kalba ne žodžiais, o darbais.

– Atrodo, kad žaisdamas prieš „Lietuvos rytą“ vis dar jaučiate dvigubą motyvaciją? – Krepšinis.lt paklausė S. Galdiko

– Nežinau (juokiasi – Krepšinis.lt). Dabar – finalo ketvertas, visa komanda yra vienodai motyvuota laimėti ir žaisti finale. Aišku, geros emocijos žaidėjus tik užveda kitai atakai, kitai gynybai.

– Kaip dabar vertinate situaciją šioje pusfinalio serijoje?

– Ji tik prasidėjo. Šį sezoną ne kartą skaudžiai pralaimėjome, kai visi kalbėjo apie pergalę, ir ne sykį netikėtai laimėjome. Mums dabar dar trūksta dviejų pergalių. Nemanau, kad „Lietuvos rytas“ dabar jas lengvai atiduos. Reikės kovoti su dar didesnėmis emocijomis.

– Ar jau seniai prasidėjusios kalbos apie finalą tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ jums rėžė ausį?

– Kai sako, kad tu negali, visada norisi įrodyti, jog yra kitaip. Tai – tik papildoma motyvacija. Aišku, favoritas – „Lietuvos rytas“. Jeigu žmonės taip sako, jie žino. O kaip bus – pažiūrėsime. Manau, Klaipėdoje žaisime lygiai taip pat kaip šiandien, emocijų tikrai nebus mažiau, o gal net daugiau. Dar reikia „išgryninti“ klaidų skaičių ir, tikiuosi, bus geros rungtynės. Nenoriu daugiau prisikalbėti, reikia žaisti – aptarti galėsime po kito mačo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)