Anot jų, po fizinio pasiruošimo treniruočių jie jaučiasi sutvirtėję, o ir dirbant su komanda – darbas ir noras visai kitoks.

„Kur palaikyti formą, o kur jau siekti rezultato“, – palygino Valdas Dabkus.

Simas Buterlevičius teigė, jog nuovargis po fizinio pasiruošimo visai kitoks, nei po krepšinio rungtynių.

„Šį sezoną pasiruošimas buvo kiek trumpesnis, kadangi šiais metais sezonas visoms komandoms vyks keturiais ratais, todėl jis prasidės kiek anksčiau (rugsėjo 24 d. – red. past.).“

Šį sezoną komandai iškeltas minimalus tikslas – šešta vieta, tačiau tiek treneriai, tiek žaidėjai tvirtino siekiantys patekti į ketveriukę.

„Nesinori prisirišti prie to minimumo“, – teigė V. Dabkus. Žaidėjai džiaugėsi didesniu rungtynių skaičiumi – treniruotės nebėra tokios monotiniškos, kokios būtų žaidžiant vienerias, o ne dvejas rungtynes per savaitę, o ir varžybų ritmą bus galima pajausti geriau.“

V. Dabkus vylėsi, jog intensyvesnis reguliarus sezonas bus patrauklesnis žiūrovams ir padės vystytis lygai. Tuo metu treneriai neslėpė, kad papildomos rungtynės įneš šiek tiek daugiau galvos skausmų – teks kruopščiau planuoti treniruočių procesą ir tikėtis, kad dėl papildomo fizinio krūvio komandos gydytojui daugiau darbo neatsiras.

Visi krepšininkai prieš atvykdami į Utenos klubą vienas kitą jau pažinojo, buvo žaidę arba kartu, arba priešininkų komandose, todėl, anot jų, sunkios adaptacijos tikrai nebuvo.

Utena – miestas man irgi pažįstamas, turiu čia pažįstamų ir draugų“, – teigė S. Buterlevičius.

Jam pritarė ir V. Dabkus.

„Komandos atmosfera, treneris ir visa kita atrodo gerai, problemų, manau, nebus.“