2012-2013 metų sezone Marijampolėje rungtyniavusi L. Rickevičiūte buvo viena iš komandos lyderių. Aikštelėje vidutiniškai praleisdama po 33 minutes, ji pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 8 kamuolius ir atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus.

Per savo karjerą krepšininkė taip pat yra rungtyniavusi Vilniaus „Lintel 118“, „Limoges“ (Prancūzija), „Passalacqua Spedizioni Ragusa“ (Italija), „Meccanica Nova Bologna“ (Italija) ir Vilniaus „Kibirkšties Tichė-IKI“ komandose.

- Kas paskatino tave, prisijungti prie Marijampolės klubo?

- Ateinančiame sezone klubas yra išsikėlęs aukštus tikslus, esu pažįstama su daugeliu merginų, todėl manau, kad bus surinktas geras kolektyvas. Taip pat svarbu ir tai, jog Marijampolė man yra gerai pažįstamas miestas, čia jaučiuosi labai patogiai.

- Turėjai motinystės atostogas. Kokios sportinės formos esi dabar?

- Šiuo metu mano savijauta yra pakankamai nebloga, todėl nemanau, kad prireiks daug laiko sportinei formai susigrąžinti. Manau, kad nesijaus ryškaus skirtumo tarp manęs ir merginų, kurios sugrįš po vasaros atostogų.

- Praėjusiame sezone spėjai parungtyniauti Turkijos moterų krepšinio antroje lygoje. Kaip galėtum palyginti šį divizioną su aukščiausia Lietuvos moterų krepšinio lyga?

- Antra Turkijos moterų krepšinio lyga turi keletą komandų, kurios galėtų, bent jau varžytis Lietuvoje. Yra ir tokių, kurios čia būtų favoritės. Vis tik reikia pastebėti, kad Turkija yra didelė šalis ir ten moterų krepšinio komandų yra gerokai daugiau, todėl manau, kad tai yra natūralu.

- 2012-2013 metų sezone tau jau teko rungtyniauti Marijampolėje. Kokie prisiminimai tau kyla, pagalvojus apie tą sezoną?

- Tik patys geriausi. Kaip ir minėjau, Marijampolėje aš jaučiuosi kaip namie. Klubas suteikė geras sąlygas, taip pat, man šis miestas yra labai mielas, todėl liko tik patys šilčiausi prisiminimai.

- Ko tikiesi iš kito sezono?

- Tikiuosi medalių.

- Ar tavęs nenustebino tai, kad „Sūduvos“ komandai, praėjusiame sezone, po ilgos pertraukos ir vėl pavyko sugrįžti į LMKL finalą?

- Absoliučiai nenustebino. Žinau šio klubo galimybes. Prieš dvejus metus man žaidžiant Marijampolėje, mes taip pat buvome arti medalių. Reguliariame sezone mes demonstravome solidžius rezultatus ir tik sezono finiše sėkmė nuo mūsų nusisuko.

- Ką nori perduoti komandos aistruoliams artėjančio sezono proga?

- Norėčiau paskatinti visus marijampoliečius lankytis mūsų komandos rungtynėse, o tiems, kurie lankosi – dėkoju už palaikymą!

Šį tarpsezonį „Sūduvos“ komanda jau pratęsė sutartis su Ieva Prėskienyte, Iveta Šalkauske, Rita Milieškiene, Ela Briedyte, legioniere iš Latvijos Sabine Dukate, Sandra Baliutavičiūte ir Dovile Saurazaite. Taip pat, klubas neseniai paskelbė, jog ekipą papildys ir nacionalinės rinktinės įžaidėja – Santa Okockytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)